Blic žena i BDR Media – Paukova mreža

„ Paukova mreža “

Blic žena biblioteka – Kraljica krimi romana ponovo uz „Blic ženu“

Izdavač BDR Media, 194 strana – Samo uz „Blic ženu“ u subotu 12. januara

Paukova mreža

Klarisa, žena diplomate koji radi za ministarstvo spoljnih poslova, prepušta se sanjarenju kako se jednog jutra pojavljuje u biblioteci i pronalazi mrtvo telo. Njena mašta pretvara se u stvarnost kada otkriva mrtvaca u svom ateljeu. U očajničkom nastojanju da ga se reši, ona svoje goste pokušava da pretvori u saučesnike zločina.

Agata Kristi je dramu „Paukova mreža“ napisala za pozorišno izvodjenje 1954. godine, specijalno za popularnu britansku glumicu Margaret Lockwood, koja je igrala naslovnu ulogu. Drama je prvi put izvedena u Savoy Theatre, u Londonu, 14. decembra 1954. godine. Uz dozvolu naslednika Agathe Christie, ovu izuzetno napetu dramu neočekivanog kraja, u roman je pretočio Charles Osborne 2000. godine.

Na našem području je do sada dva puta objavljena – 2004. godine u izdanju Narodne knjige u saradnji sa Politikom i na makedonskom jeziku 2010. godine.

„Paukova mreža“ je nekoliko puta ekranizovana. Najpoznatija verzija je BBC adaptacija iz 1983. godine u kojoj je Penelope Keith igrala ulogu Clarisse Hailsham-Brown.

Pogledano 706 puta, 1 pregleda danas

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.