Herkul Poaro postao počasni Belgijanac

Herkul Poaro, lik iz romana britanske knjiżevnice Agate Kristi, proglašen je pocasnim Belgijancem, odlucio je odbor za turizam u ovoj zemlji.

poirot01

Glumac Dejvid Suše (64), koji je u televizijskoj godinama tumacio lik belgijskog detektiva Herkula Poaro, prihvatio je nagradu tokom vecere odrżane u hotelu „Savoj“ u Londonu. On je obecao da ce nagradu okaciti na vidnom mestu u svom stanu – iznad kamina.

„Vażno je da je naša prva nagrada otišla Poarou, najvrednijoj i najvoljenijoj belgijskoj ikoni“, rekla je Fransoa Žeper iz belgijskog turistickog odbora.

Belgijski odbor za turizam żeli da istakne da je Belgija dala istinske slavne licnosti poput Odri Hepbern, koja je rođena u toj zemlji, teniserku Žastin Enan i glumca Žan-Kloda van Dama.

Britanski dnevnik „Dejli telegraf“ navodi da su se vec duže vreme zbijane šale da je nemoguce imenovati „deset cuvenih Belgijanaca“, i da je to możda jedan od razloga zašto su clanovi odbora odlucili da nagradu daju izmišljenom liku.

Prvi roman o Poarou, Agata Kristi objavila je 1920. godine, a poslije toga cuveni detektiv se pojavljuje u 33 romana i 54 kratke price

izvor: 
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/95747/Herkul-Poaro-postao-pocasni-Belgijanac

Pogledano 3.071 puta, 1 pregleda danas

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.