Igra Ogledalima prvi put u prevodu na slovenački jezik

igra-ogledal-slovenacki-2015

Roman Agathe Christie „They do it with mirrors“ koji je objavljen davne 1952. godine, prvi put se krajem ove godine našao pred čitaocima u Sloveniji na njihovom maternjem jeziku.

Ovaj klasik poznate književnice, objavljen je od strane Mladinske knjige, Državna založba Slovenija u prevodu Danice Križman i od novembra meseca može se naći u prodaji pod nazivom „Igra ogledal“.

Priča nas vodi u ogromno viktorijansko zdanje u kom živi Carrie Louise, stara prijateljica Jane Marple. Na nagovor zajedničke prijateljice gdjica Marple odlazi na imanje koje je sada pretvoreno u rehabilitacioni centar za maloletne delinkvente. Mesto vrvi mladim prestupnicima, a jedan od njih pokušao je da ubije upravnika Lewisa Serrocolda, trećeg muža Carrie Louise. Na sreću – neuspešno. To se, medjutim, ne može reći za misterioznog posetioca koji u isto vreme biva ubijen u u drugom delu zamka. Ispostavlja se da je reč o Christianu Gulbrandsenu, usvojenom sinu Carrie Louise. Gdjica Marple mora da upotrebi svu svoju lukavost kako bi rešila zagonetku njegove posete i njegovog ubistva…

 

Pogledano 423 puta, 1 pregleda danas

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

%d bloggers like this: