Jesenje novosti na sajtu

o_62Na sajtu je otvorena nova stranica pod naslovom – Agata Kristi kao inspiracija. Na njoj se nalazi spisak od 67 (za sada) naslova knjiga koje su drugi napisali o Agati Kristi, njenim knjigama i zapletima u njima, kao i junacima njenih knjiga. To je spisak knjiga samo na engleskom jeziku a njihov broj bi bio daleko veci da sam se prihvatila zadatka da istrazim i druge jezike. Pored stranice sa spiskom, postavljena je i stranica sa omotima svih tih knjiga. Linkovi vode do Amazona – najvece prodavnice knjiga na internetu, gde naravno niste obavezi da narucite bilo sta ako to ne zelite, ali isto tako mozete naci i neke dodatne informacije ako vas interesuju o izdavacima, kao i utiske citalaca koji su tamo ostavljeni pa vam to moze biti i dodatna informacija o knjizi.

o_52Stranica je, naravno, postavljena za vasu informaciju, ali kao i poziv nasim izdavacima da prevedu i izdaju kod nas neku od ovih knjiga, jer se na nasem trzistu ne moze naci nijedno od ovih izdanja, sto je zaista neshvatljivo obzirom na veliku popularnost „kraljice zlocina“ na nasem prostoru.

o_11_1Dobila sam desetine pisama sa pitanjima gde se moze naci autobigrafija Agate Kristi kod nas i na zalost na svako odgovorila – nigde. U januaru sledece godine, bice obelezeno 30 godina od smrti poznate knjizevice. Eto povoda da se njena autobigrafija, kao i neko od ostalih dela inspirisano Agatom Kristi nadje i u nasim knjizarama. Nadamo se da ce bar „Narodna knjiga“ ostati verna svojim citaocima i objaviti neko od ovih izdanja. (na slici levo – Autobiografija – Izdanje Globus Zagreb 1980. god. koje se moze naci jedino u antikvarnicama)

Pogledano 4 puta, 1 pregleda danas)

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

%d bloggers like this: