Ćerkina ćerka

Ana Prentis je zaljubljena u Ricarda Kofilda i nada se novoj sreci. Njeno jedino dete, Sara, ne moze da prihvati ideju svoje majke o ponovnoj udaji i trudi se da unisti svaku sansu svoje majke da ona to i ucini. Saru razjedaju ogorcenost i ljubomora i vode njene postupke.

Da li su se majka i cerka opredelile da budu neprijatelji u zivotu ili ce ipak njihova potiskivana ljubav jedne prema drugoj konacno prevagnuti? Vestije od negativnih junaka svojih detektivskih romana, Agata Kristi je uspela da od citalacke publike sakrije tragove svog literarnog zlocina, kada je 1930. godine objavila svoj prvi roman pod pseudonimom niko nije znao o kome se radi, a i godinama kasnije svega tri ili cetiri osobe znale su da je ona pisala i ljubavne romane. Od javnosti je tu tajnu uspevala da krije punih petnaest godina i prva tri romana su izasla obavijena velom tajne i pitanja: „Ko je zapravo Meri Vesmakot?“. Cak je i svoj zivot i pisanje uspevala da obavije velom misterije.

Sjajni ljubavni romani potpisani imenom misteriozne Meri Vesmakot koji su naisli na odlican prijem kako kod publike, tako i kod kritike, izasli su, zapravo ispod pera Agate Kristi. Ista knjizevna imaginacija koja je smisljala najneobicnija ubistva i vodila nas kroz zapetljane lavirinte mracnih ljudskih poriva umela je i da iznedri i podjednako uzbudljive tvorevine o onoj drugoj, svetlijoj strani covekove prirode, o njegovim istancanim emocionalnim stopama, o dramama, sto prethode iz treperavog odnosa medju polovima.

Ovo je jedan od sest sjajnih ljubavnih romana, koje je Agata Kristi, pod imenom Meri Vestmakot, napisala u najboljoj tradiciji engleske proze ove vrste.

Agatha Christie je ovaj roman prvobitno napisala za pozorisno izvodjenje 1937. (ili 1939. godine) a 1952. godine preradila ga je u roman, kada je prvi put zvanicno i objavljen.

Pogledano 262 puta, 1 pregleda danas

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: