„Zlo pod suncem“ u izdanju Lagune od ove nedelje u prodaji

Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspir premašuju ukupni tiraž njenih dela – prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika.

„Ne nalaze se leševi na ovakvom mestu!“
„Ovde je romantično, da“, složio se Herkul Poaro. „Mirno je. Sunce sija. More se plavi. Zaboravljate ipak, gospođice Bruster, da zla ima svuda pod suncem.“

Preplanulo telo lepe Arline Maršal leži opruženo na plaži. Samo, čudno je – plaža je u senci. Arlina se ne sunča… zadavljena je.

Još od Arlininog dolaska u hotel, atmosfera treperi od seksualne napetosti. Nekoliko gostiju imalo je motiv da ubije lepu glumicu – među njima i njen muž. Herkul Poaro ipak sumnja da ovaj prividni zločin iz strasti prikriva neko veće zlo.

Zlo pod suncem ima dve ekranizacije i radio-dramatizaciju, pretočen je u grafičku novelu, a adaptiran je i u kompjutersku video-igru.

„Za one koji vole da rešavaju Poaroove slučajeve Zlo pod suncem će biti pravi izazov. Tvrd orah na vrelom suncu!“ Books

„Agata je u ovoj knjizi rasprostrla misterije i intrige kao da je nameštala minsko polje. Odličan slučaj Herkula Poaroa!“ Times Literary Supplement

Izvor: http://www.laguna.rs/n3186_knjiga_zlo_pod_suncem_laguna.html

Pogledano 1.119 puta, 1 pregleda danas

Možda će vam se svideti i ovo:

One thought on “„Zlo pod suncem“ u izdanju Lagune od ove nedelje u prodaji

  1. Hvala Laguni za ovu knjigu. Dugo sam htela da je pročitam ali nigde nisam mogla da je nadjem. Kupila sam je na sajmu knjiga i malo je reći da sam oduševljena. Uspela je da me ponovo zainteresuje za Agatu. Sad ponovo čitam Gospodju MekGinti. Agata baš nikad ne može da nam dosadi. Pozdrav. M.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: