13 problema Gospođice Marpl – BDR Media i Blic Žena

13 problema Gospođice Marpl

13 problema Gospođice Marpl i druge

„13 problema Gospođice Marpl i druge priče“ u izdanju BDR Media stiže na kioske uz Blic Ženu u subotu 14. marta. Na 294 strane imaćemo priliku da uživamo u pričama iz pera Agate Kristi u kojima glavnu ulogu ima naša draga gospođica Džejn Marpl. I ovo izdanje priča biće objavljeno u okviru edicije „100 godina priča Agate Kristi“

BDR Media i Blic žena nastavljaju saradnju na radost i oduševljenje fanova Agate Kristi. Nakon „prvog kola“ u kome su objavljeni do sada jedan neobjavljeni naslov Herkul Poaro i paviljon u Grinšoru , tri romana koje je na osnovu Agatinih drama (Paukova mreža , Crna kafa i Neočekivani gost ) i svih šest romana koje je Agata napisala pod pseudonimom Meri Vestmakot (Divov hleb , Nedovršen portret , Odsutna u proleće , Ruža i tisa , Ćerka je ćerka i Breme) U planu je ukupno sedam naslova kolekcija kratkih priča, od toga 4 izdanja sa Herkulom Poaroom i 3 sa u glavnim ulogama. Prošlih meseci družili smo se uz Misteriju Egipatske grobnice, Tajnu Božićnog pudinga, Ubistvo u maloj ulici, Muke Herkulove, Klasičnu kolekciju kratkih priča, a u martu nam stiže novi naslov.

Od subote 14. marta, samo uz Blic Ženu potražite novu knjigu Agate Kristi

„13 problema Gospođice Marpl i druge priče“

13 problema Gospođice Marpl

Ova kolekcija sadrži sledeće naslove:

 1. Klub utorkom uveče – The Tuesday Night Club,
 2. Svetilište Astarte – The Idol House of Astarte
 3. Zlatne poluge – Ingots of Gold
 4. Pločnik umrljan krvlju – The Bloodstained Pavement
 5. Motiv protiv prilike – Motive versus Opportunity
 6. Otisak palca Svetog Petra – The Thumb Mark of St.Peter
 7. Plavi zdravac –
 8. Družbenica – The Companion
 9. Četvoro osumnjičenih – The Four Suspects
 10. Božićna tragedija – The Christmas Tragedy
 11. Travka smrti – The Herb of Death
 12. Slučaj bungalov – The Affair at the Bungalow
 13. Smrt u reci – Death by Drowning
 14. Plodna nedelja – A Fruitful Sunday – objavljeno originalno u kolekciji „Misterija Listerdejl“ (The Listerdale Mystery)
 15. Zlatna lopta – The Golden Ball – objavljeno originalno u kolekciji „Misterija Listerdejl“ (The Listerdale Mystery)
 16. Nesreća – Accident – objavljeno originalno u kolekciji „Misterija Listerdejl“ (The Listerdale Mystery) i i druge priče (The And Other Stories)
 17. Pas na prvom mestu – Next To A Dog – objavljeno originalno u kolekciji „Problem u Polensi“ (Problem at Pollensa bay)
 18. Pevaj pesmu – Sing a Song of Sixpence – objavljeno originalno u kolekciji „Misterija Listerdejl“ (The Listerdale Mystery) i i druge priče (The And Other Stories)
 19. Tri slepa miša– Three Blind Mice – objavljeno originalno u kolekciji „Tri slepa miša i druge priče“ (Three blind mice)

Iako je gospođica veći deo svog života provela u malom engleskom selu, ona sa lakoćom uspeva da odgonetne veoma ozbiljne svetske zločine, koji su ostali misterija i za slavne detektive Skotland jarda.

Ova krhka stara dama ima naviku da preko ivice naočara sa pletivom u rukama pomno posmatra svet oko sebe, često naslućujući zločin i pre nego što se desi, jer do tančina poznaje ljudsku prirodu.

Ključ njenog uspeha leži u ubeđenju da je ljudska priroda ista u selu kao i u svakom drugom mestu, samo što u selu čovek ima više prilike i vremena da je bliže osmotri.

Skromno i nenametljivo sa lakoćom rešava velike misterije, poredeći ih sa banalnim situacijama iz svog malog i naizgled dosadnog okruženja.

Rešivši mnoge slučajeve od kojih su svi davno digli ruke, postaje nadaleko čuvena osoba čije se mišljenje uvažava i traži.

Izvor: https://www.facebook.com/BDRMEDIA/


U aprilu nas u okviru edicije „100 godina priča Agate Kristi“, očekuje izdanje „Poslednji slučajevi Gospođice Marpl i sabrane priče“ u kome čudesna i dalje raspliće konce koje je zamrsila Agata Kristi. Da li ćemo se i sa kojim junacima Agate Kristi družiti i na dalje, bar što se tiče izdavača BDR Media, ostaje nam da vidimo. Neku novu ekskluzivnu najavu, kao do sada, na žalost, još uvek nemamo.

Ovo izdanje će se naći u prodaji 11. aprila uz „Blic Ženu“.

Pogledano 537 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: