4 nova filma sa Hercule Poirotom na HRT-u

Konacno na male ekrane stizu i 4 najnovija filma 12. serijala AGATHA CHRISTIE’S POIROT koje cemo pratiti na hrvatskoj televiziji nedeljom u 10.10 pre podne

HRTA.Christie: Poirot 12, serija
(AGATHA CHRISTIE’S POIROT)
Naslov epizode: TAJANSTVENI SATOVI (THE CLOCKS)
26. septembar – Epizoda: 1

Nedjeljom na Prvom programu prikazujemo cetiri nova nastavka XII. sezone izvrsne britanske serije „Poirot“. Price, koje se temelje na liku svjetski poznatog detektiva Herculea Poirota iz cijenjenih djela Agathe Christie, predivno su uprizorene u velicanstvenoj zbirci jednosatnih televizijskih kriminalistickih filmova. Od Engleske do Sredozemlja, Poirot svojim iznimnim sposobnostima razotkriva ubojice i otmicare, trovace i urotnike, kradljivce i izdajice. Ulogu slavnog istražitelja vrhunski tumaci slavni David Suchet (Obiteljske veze, Henrik VIII., Konacna odluka).

Filmom Tajanstveni satovi, prvim od cetiri iz ovoga ciklusa, David Suchet slavi dvadeset i jednu godinu što glumi slavnog belgijskog detektiva Herculea Poirota.

Porucnik Colin Race (Burke) istražuje smrti dvoje pripadnika mornarice kad uznemirena Sheila Webb (Winstone) istrci iz Wilbraham Crescenta br. 19, ravno njemu u narucje. Je li ona ubila sredovjecnog muškarca kojeg su pronašli izbodenog na podu dnevne sobe?

Poirot na Colinov zahtjev otputuje u Dover i vidi da je slucaj sve složeniji. Cetiri sata stala su u 4.13 u sobi u kojoj je pronadeno tijelo. Vlasnik kuce porice da je zatražio Sheiline tajnicke usluge. Žrtva umorstva neidentificirana je. Mnogo susjeda ima vlastite mracne tajne.

Colin je odlucan da pronade vezu izmedu nedavne smrti svoje zarucnice i njemacke krtice u mornarici, ali shrvan bolom, sve je skloniji Sheili. Sve više dokaza upucuje na Sheilu i Poirot ima sve manje vremena. Tada pronadu još jednu žrtvu brutalnog umorstva…

„Tajanstvene satove“ adaptirao je Stewart Harcourt (Dracula), režirao Charles Palmer (Doctor Who), a producentica je Karen Thrussell (Gospodica Marple Agathe Christie).

HRTA.Christie: Poirot 12, serija
Naslov epizode: TRAGEDIJA U TRI CINA (THREE ACT TRAGEDY)
3. oktobar – Epizoda: 2

U epizodi Tragedija u tri cina, uz Davida Sucheta, Martin Shaw (George Gently, Sudac John Deed) glumi umirovljenoga slavnoga glumca koji uziva u prilici da pomogne Poirotu pri istrazi smrti gosta u njegovu domu.

r_16movie4Poirot (David Suchet) odlazi u Cornwall kako bi prisustvovao veceri ciji je domacin njegov prijatelj, umirovljeni glumac Sir Charles Cartwright (Martin Shaw). Ali kad se simpaticni lokalni zupnik ugusi nakon sto popije koktel, Poirot ne shvaca na koji je nacin izvedeno umorstvo. Uz iznimku Sir Charlesova prijatelja lijecnika, Sir Bartholomewa Strangea (Art Malik), te tajanstvene gdice Egg Lytton Gore (Kimberley Nixon), bilo tko od eklekticne mjesavine gostiju mogao je uzeti casu – ljubopitljiva dramaturginja, krhki bivsi dzokej, proslavljena kostimografkinja, vjerna domacica ili mladi udvarac gdice Lytton Gore. Kada se tjedan dana poslije Sir Bartholomew Strange ugusi na veceri koju je priredio uglavnom za iste goste, Poirota i Charlesa ne zacudi kad otkriju da je Strange otrovan. Cini se da motiva ima obilje – bi li sluga koji je nestao, tajanstvena telefonska poruka ili tajni tunnel mogli biti kljuc pri rjesavanju slucaja?

10. i 17. oktobra na programu ce biti filmovi – Hallowe’en Party i Murder on the Orient Express

Pogledano 217 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: