Agata Kristi u Futogu

U vreme kada na svakom koraku slušamo o problemima, teškoj materijalnoj situaciji koja sa sobom povlači i sunovrat svih vrednosti, a kulturu postavlja na niske grane, grupa Futožana napravila je ogroman iskorak i svoje pretvorila u pravi krimi-teatar. Prepuna sala teatra Kulturno-informativnog centra „Mladost“ u centru Futoga ispratila je proteklog vikenda ovacijama premijeru kultne predstave „Mišolovka“, po tekstu čuvene Agate Kristi.

Komad „Mišolovka“ publika je prvi put videla davne 1952. godine u Londonu i od tada je ta kriminalistička drama igrana više od 24 hiljade puta, tako postajući najizvođenija u istoriji svetskog pozorišta.

misolovka,-pozoriste,_660x330

Za njeno postavljanje u futoškom pozorištu zaslužna je ekipa iz Dramskog studija „Maksa Vrugić“, na čelu sa rediteljem ovog komada Robertom Bukaricom.

Prema njegovim rečima, entuzijazam i želja da se uradi nešto nesvakidašnje bili su „pogonsko gorivo“.

„Mi smo prvu čitalačku probu predstave imali 27. septembra, znači skoro možemo da kažemo da smo „porađali bebu“ koliko smo se dugo pripremali za premijeru“ – u šali komentariše reditelj, koji je i sam, kaže, fasciniran krimi-literaturom.

„Ta tematika me oduvek privlači, a razlog da pokrenem ovu priču je što mi je malo dosadilo da u našim pozorištima stalno gledam komedije i tragikomedije. Takođe, često mi se desi da u odem da malo odlutam od svakodnevnice, a tamo me sačeka komad koji je surova slika iz života. Ne kažem da je to loše, samo da bismo nekad mogli da provedemo tih par sati u publici i da se bar malo zabavimo“, priča Bukarica.

On je pozvao publiku da dođe u subotu, 1. juna, na naredno izvođenje „Mišolovke“ i pokušaju da otkriju „ko je ubica“.

„Interesantno je da su decenijama, na kraju svake predstave u Kraljevskom pozorištu u Notingemu, gde je najviše izvođena, molili gledaoce da nikome ne odaju ime ubice, kako bi sačuvali napetost radnje. Videćemo kako će se naša publika pokazati. Svi koji dođu neće se pokajati, sigurno će im biti zabavno, a i nismo tako daleko kao što se čini. Pa nije Futog na kraj’ sveta“, uz osmeh komentariše reditelj futoške krimi-priče.

Izvor: http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/agata-kristi-u-futogu_395558.html

Pogledano 711 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: