Agatha and the Midnight Murders – treći film Kanala 5

Agatha and the Midnight Murders

Agatha and the Midnight Murders – Nakon filmova „ (2018) koji je kod nas prikazan pod naslovom „Agata i istina ubistva“ kao i filma „Agatha and the Curse of Ishtar“ (2019) uskoro nas očekuje i treći takođe iz produkcije Kanal 5.

Kako smo ranije već pisali o tome u našem tekstu pod naslovom „Agata Kristi inspirativna kao i njeni romani„, Kanal 5 je ozbiljno rešio da se pozabavi zanimljivim i intrigantnim likom i delom same Agate Kristi na jedan drugačiji način – smeštajući periode i događaje u njenom stvarnom životu u okruženja fiktivnih zločina…

Agatha and the Midnight Murders

I dok se u prvom filmu „Agata i istina ubistva“  ona, 1926. godine, dok je njen život rasturen u čini joj se, hiljadu komadića, a njeno pisanje u krizi, odlučuje da razreši iz stvarnog života, u drugom filmu „Agata i prokletstvo Ishtar“ ona tražeći inspiraciju za novi književni zaplet, piše romantičnu fikciju umesto detektivskih romana koji su je učinili slavnom.

Oduševljena razvodom, koji je upravo iza nje, putuje u pustinje Iraka krajem 1920-ih na arheološka iskopavanja gde otkriva niz misterioznih ubistava ali upoznaje i mladog i zgodnog Maksa Mallovana, arheologa odlučnog da zadobije njenu naklonost uprkos razlici od 14 godina.

Najnoviji film, prvobitno najavljen pod nazivom „“ smešta radnju u , 1940. godine.

Dok bombe padaju na London, Agata odlučuje da je vreme da kao autor ubije svoju najpoznatiju kreaciju – Herkula Poaroa, ne slutivši da će tim činom i sama postati meta.

Agata piše o Poaroovoj smrti i namerava da ga za veliki novac proda privatnom izdavaču, ne znajući da je on zapravo njegov najveći obožavalac i da neće žaliti novac da Poaroa održi u životu po cenu smrti same autorke.

Za režiju ovog filma odabran je Joe Stephenson a scenario, kao i za dva prethodna filma radi Tom Dalton. Agatu Kristi glumi Helen Baxendale.

Premijera filma se očekuje na Kanalu 5 u oktobru 2020. godine.

Izvor: https://www.whatsontv.co.uk/news/agatha-and-the-midnight-murders-channel-5-guide-635739/

Agatha and the Midnight Murders
Helen Baxendale kao u filmu „Agatha and the Midnight Murders“ (credit: Channel 5)

Više informacija, kao i kompletnu glumačku postavu filma potražite na sajtu https://www.imdb.com/title/tt11062400/

Pogledano 124 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: