Video igre – Peril at End House

2007

Oberon Media

Ljubitelji Agate Kristi i odličnih igara potrage se nesumnjivo ponovo raduju! je opet u akciji – Mon Dieu! – u još jednoj misterioznoj potrazi ubistvenih razmera! „Peril at End House“ slavi 75. godišnjicu istoimene sa interaktivnom pričom koja ostaje verna klasiku Agate Kristi, dok u isto vreme pruža nezaboravno iskustvo potrage!

Dok se opuštaju u restoranu St. Loo na obali Engleske rane jeseni 1927. godine Herkul i njegov verni pratilac Hastings povremeno sreću Magdalene Nick Buckley, poslednju žensku osobu u dugoj liniji Buckleysa u End Houseu. Iz razgovora sa njom saznaju da je samo u toku jedne nedelje srećno izbegla čak tri smrtonosne situacije. Čuveni Poaro je odlučio da otkrije misteriju i sazna ko pokušava da ubije gđu Buckley pre nego što bude prekasno.

Dok igrate kroz 13 istraga, otkrićete tragove. Na kraju igre otkrićete rešenje! Tokom svake istrage, idete na različite lokacije St. Loo i tražite stavke na Poirot listi. Svaka lokacija je statički ekran, ponekad sa animiranim sekcijama na njemu. Nakon pronalaženja predmeta, Poirot ih eliminiše iz istrage ili ih identifikuje kao važne tragove. Pronalaženje svih objekata na određenim lokacijama će vas nagraditi pomoću kartice Clue. Svaka kartica Clue otkriva izjavu od osumnjičenog ili kolege. Oni se čuvaju u klijentovoj sobi i mogu se koristiti za rešavanje tajne.

Na kraju svake istrage, možete rešiti bonus slagalicu zasnovanu na otkrivenim tragovima. Svaka slagalica se razlikuje od ostatka igre i sastoji se od sastavljanje raznih delova ili ćete trebati da dekodirate pismo od sa navedenim riječima, sastavljate novine od iscepkanih delova, da otvorite sef pomoću tajne kombinacije itd. Rešavanjem slagalica otkrivaćete više informacija o slučaju. Skrivene scene između ili tokom istrage prikazane su u umetničkom stilu koji se razlikuje od ostatka igre.

Imate 25 minuta da završite svaku istragu. Ako imate poteškoća u pronalaženju stavki, možete koristiti jedan od pet saveta ili se možete prebaciti na drugu lokaciju i vratiti se kasnije. Ako vaše vreme prođe, potrebno je ponovo pokrenuti pretragu tekuće istrage kako biste je ponovo započeli.

Opširniji prikaz igre:

https://www.rgamereview.com/game-reviews/agatha-christie-peril-end-house-review

Pogledano 73 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: