Ako ste mislili da je prošao voz za romane Agate Kristi, razmislite ponovo

Ako ste mislili da je prošao voz za romane Agate Kristi, razmislite ponovo – Orijent Ekspres još nije protutnjao kroz stanicu, a već se sprema nastavak Agatinog (Agatha Christie) opusa na filmskom platnu.

Ako ste mislili da je prošao voz za romane Agate Kristi, razmislite ponovo
Naslovna fotografija: YouTube screenshot

20th Century Fox ovaj put sprema ekranizaciju romana “Smrt na Nilu” (“Death on the Nile”) i sa tim zvanično potvrđuje da ih ne zanimaju krici vijernih fanova Dejvida Sušea (David Suchet) i serije “Poaro” (“’s Poirot”).

Studio je za scenario zadužio Majkla Grina (Michael Green), scenaristu “Ubistva u Orijent Ekspresu” (“ on the Orient Express”), ali još uvijek nije potpisan ugovor sa Kenetom Branom (Kenneth Branagh), iako se očekuje da će on režirati i ovaj dio, kao i reprizirati ulogu poznatog brkatog detektiva.

Ovo dolazi nakon što je “ u Orijent Ekspresu” ostvarilo solidne rezultate u kinima, zaradivši oko 50 miliona dolara širom Amerike, a više od 100 miliona na internacionalnom tržištu. Pored Brane, producenti su bili i Ridli Skot (Ridley Scott), Mark Gordon, Sajmon Kinberg (Simon Kinberg), Džudi Hofland (Judy Hoffland) i Majkl Šejfer (Michael Schaefer).

Kristi je objavila “Smrt na Nilu” 1937. godine, tri godine nakon “Ubistva u Orijent Ekspresu”. U ovom romanu, Poaro je na odmoru u Egiptu, ali je taj odmor naglo prekinut kada otkriju tijelo u rijeci Nil. je već jednom ekranizovana, i to 1978. godine, a u ovom filmu uloge, između ostalih, tumače Bet Dejvis (Bette Davis), Mija Ferou (Mia Farrow) i Megi Smit (Maggie Smith).

nije bio hit u kinima, zaradivši samo 14 miliona dolara, ali je osvojio Oskara u kategoriji najboljeg dizajna kostima.

Preneto sa: https://bosonoga.com/2017/11/21/ako-ste-mislili-da-je-prosao-voz-za-romane-agate-kristi-razmislite-ponovo/

Pogledano 244 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: