Alis Marić: 7 top-mjesta u Londonu za knjigoljupce

Alis Marić, autorka bloga „Čitaj knjigu“ prošetala je svetskom metropolom kada su u pitanju ljubitelji i za vas odabrala 7 destinacija koje će oduševiti svakog pravog ljubitelja pisane reči.

Mi vam ovde donosimo jednu destinaciju, vezanu za lik i delo Agathe Christie. Reč je o predivnom spomeniku slavnoj književnici – Memorial, a vi posetite sajt sensa.hr za bliže upoznavanje sa ostalim lokacijama.

 

. . . 

Memorial otkrila sam slučajno: dok sam od omiljenoga Covent Gardena jurila prema Leicester Squareu, naletjela sam na brončani spomenik, rad kipara Bena Twistona Daviesa, koji se uzdiže u obliku visoke 2,5 metra u čast velike Agathe Christie. Izradu su naručili producent Mišolovke Sir Steven Waley-Cohen i unuk slavne spisateljice Mathew Prichard. Na knjizi su detalji o njezinu životu i radu, uključujući i likove iz njezinih romana i detektiva Herculea Poirota na koricama.

Lokacija za spomenik odabrana je kao znak priznanja Agathi Christie za njezin doprinos londonskoj kazališnoj sceni, s obzirom na to da je bila prva autorica koja je imala tri predstave na West Endu koje su izvođene istovremeno. Također, njezina Mišolovka, koja se izvodi od 1952. godine na West Endu, najdugovječnija je predstava u cijelom svijetu. Odlično mjesto za fotografiranje i prisjećanje na Agathine krimiće, najprevođenije na svijetu.

. . . 

Izvor: https://www.sensa.hr/clanci/putovanje/alis-maric-7-top-mjesta-u-londonu-za-knjigoljupce

. . . 

Za sve vas koji želite da obiđete ovo mesto tačnu lokaciju i više informacija možete pronaći na sledećem linku:
https://www.inspirock.com/united-kingdom/london/agatha-christie-memorial-a6390683283

 

Pogledano 140 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: