BBC One najavljuje novi film – „Kod Belog Konja“

BBC One najavljuje novi film - "Kod Belog Konja"BBC One najavljuje novi film – „Kod Belog Konja“ – BBC, Mammoth Screen i Agatha LTD najavili su sledeći Agathe Christie koji će biti adaptiran za televiziju.

Scenarista Sarah Phelps, koja je već radila neke adaptacije Agathinih romana za BBC, ovoga puta će se pozabaviti romanom „Kod belog konja“ (The Pale Horse) koji je prvi put objavljen 1961. godine.

James Prichard, izvršni producent i izvršni direktor Agatha LTD, izjavio je: „ je jedan od kasnijih romana koje je napisala moja prabaka, Ova nova drama omogućava piscu Sarah Phelps da nastavi svoje istraživanje 20. veka kroz njene priče, uz fantastičnu atmosferu knjige, koja je potpuno prilagođena njenom jedinstvenom stilu adaptacije.“

Kada se pronađe tajanstvena lista imena u cipeli mrtve žene, jedno od lica sa popisa, Mark Easterbrook, započinje istragu o tome kako i zašto se tu našlo njegovo ime. On je privučen kućom u kojoj žive tri žene koje se bave spiritizmom i magijom nazvanom „Kod Belog konja“ u malom selu Much Deeping, jer one naime mogu da izazovu smrt na daljinu koristeći samo mračne sile ali  Mark ne veruje mnogo u to i siguran je da mora postojati racionalno objašnjenje. A i ko bi ga mogao poželeti mrtvog?

BBC One najavljuje novi film – „Kod Belog Konja“

Sarah Phelps, pisac i izvršni producent, kaže: „Napisano 1961. godine, u pozadini Eichmannovog suđenja, eskalacije hladnog rata i Vijetnama, je drhtava, paranoidna priča o praznoverju, pogrešnoj ljubavi, krivici i onome za šta smo sposobni kada smo očajni i u što verujemo kada se sva svetla ugase i kad smo sami u mraku. „

Piers Venger, urednik BBC Drame, kaže: „Adaptacija većine ikoničkih romana Agate od strane Sarah Phelps predstavila je njeno autorsko delo novoj generaciji fanova. je jedna od njenih najneobičnijih radova i još jedna zadivljujuća adaptacija Agathinih romana od strane Sarah Phelps. „

Helen Zigler, izvršni producent Mammoth Screen-a, dodaje: “Sarah Phelps je napravila izvanrednu adaptaciju proslavljenog romana iz 1960-ih Agathe Christiei, The Pale Horse, gde se čini da se racionalni svet i tamne natprirodne snage sudaraju. Postavljajući pitanje, koliko daleko biste otišli ​​da zaštitite svoju sreću – dobijamo priču o krivici, teroru i čarobnjaštvu sa nadom da će oduševiti i uplašiti gledaoce u jednakoj meri !“

Ovu dvodelnu dramu, adaptiranu iz istoimene knjige, režira Leonora Lonsdale (Beast), a producira Ado Ioshizaki Cassuto (City Of Tiny Lights).

Casting će biti objavljen kasnije.

je Mammoth Screen i drama Agata LTD za BBC One. Izvršni producenti su Sarah Phelps, Damien Timmer i Helen Ziegler za Mamut Screen, James Prichard i Basi Akpabio za Christie LTD i Tommi Bulfin za BBC.

Amazon Prime Video su američki koprodukcijski partneri, a Endeavor Content će voditi prodaju na svim teritorijama na međunarodnom nivou.

Izvor: https://www.bbc.co.uk/mediacentre/latestnews/2019/agatha-christie-the-pale-horse
Prevod: Svetlana Anđelić

Pogledano 192 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: