Blic žena i BDR Media – Ćerka je ćerka

„ Ćerka je ćerka “

biblioteka – Kraljica krimi romana ponovo uz „Blic ženu“

Izdavač BDR Media, 199 strana – Samo uz „Blic ženu“ u subotu 10. avgusta

Ćerka je ćerka

Ćerka je ćerka“ je jedan od šest sjajnih psiholoških (ljubavnih) romana, koje je Agata Kristi, pod pseudonimom Meri Vestmakot, napisala u najboljoj tradiciji engleske proze ove vrste. Prvi put je objavljen 1952. godine.

„ Ćerka je ćerka “

Ana Prentis je zaljubljena u Ričarda Kofilda i nada se novoj sreći. Njeno jedino dete, Sara, ne može da prihvati ideju svoje majke o ponovnoj udaji i trudi se da uništi svaku šansu svoje majke da ona to i učini. Saru razjedaju ogorčenost i ljubomora i vode njene postupke.

Da li su se majka i ćerka opredelile da budu neprijatelji u životu ili će ipak njihova potiskivana jedne prema drugoj konačno prevagnuti?

Veštije od negativnih junaka svojih detektivskih romana, je uspela da od čitalačke publike sakrije tragove svog literarnog zločina. Kada je 1930. godine objavila svoj prvi pod pseudonimom, niko nije znao o kome se radi. Godinama kasnije tek nekoliko bliskih osoba je znalo da je ona pisala i ljubavne romane. Od javnosti je tu tajnu uspevala da krije punih petnaest godina i prva tri romana su izašla obavijena velom tajne i pitanja: „Ko je zapravo Meri Vesmakot?“. Čak je i svoj život i pisanje uspevala da obavije velom misterije.

Ćerka je ćerka

„ Ćerka je ćerka “

U ovih šest romana, Agata je uspela vešto da utka sebe i svoj život, te dobri poznavaoci njenog životopisa imaju priliku da, ponekad i u prenesenom značenju otkriju njena duševna previranja kroz događaje koji su obeležili njen život.

Sjajni ljubavni potpisani imenom misteriozne Meri Vestmakot koji su naišli na odličan prijem kako kod publike, tako i kod kritike, izašli su, zapravo ispod pera Agate Kristi.

Ista književna imaginacija koja je smišljala najneobičnija ubistva i vodila nas kroz zapetljane lavirinte mračnih ljudskih poriva umela je i da iznedri i podjednako uzbudljive tvorevine o onoj drugoj, svetlijoj strani čovekove prirode, o njegovim istančanim emocionalnim stopama, o dramama, što prethode iz treperavog odnosa medju polovima.

Roman „Ćerka je ćerka“ na našem području do sada nije objavljivan, tako da ovo književna premijera predstavlja pravo uživanje za sve ljubitelje kako Agate Kristi tako i pasioniranih čitalaca uopšte.

Pogledano 526 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: