Blic žena i BDR Media – Crna kafa

„ Crna kafa “

biblioteka – Kraljica krimi romana ponovo uz „Blic ženu“

Izdavač BDR Media, 194 strana – Samo uz „Blic ženu“ u subotu 09. februara

crna kafa

U proleće 1934. godine, ser Klod Ejmori, najistaknutiji engleski fizičar pozvao je Poaroa u Sari. Ejmori strahuje da neko iz njegovog domaćinstva pokušava da ukrade njegovo najnovije otkriće, jednu formulu kritičnu za odbranu Engleske. Poaro, s kapetanom Hejstingsom kraj sebe, hita u Sari, ali stiže prekasno. Ejmori je umro, njegova formula je nestala i svako u toj seoskoj kući, punoj rodjaka i gostiju, mogao bi biti odgovoran za to.

Originalna pozorišna predstava „Crna kafa“ premijerno je izvedena 08.12.1930. godine u Embassy Theatre u Londonu. Ulogu Herkula Poaroa igrao je Francis L. Sullivan, tada poznata filmska zvezda. Interesantno je da je Agata kasnije preradila dramu i izbacila lik Poaroa iz predstave, objašnjavajuci svoj postupak time da je on prejak lik i da dosta „guši“ ostale likove u drami.

Uz dozvolu naslednika Agathe Christie, ovu izuzetno napetu dramu neočekivanog kraja, u roman je pretočio 2000. godine.

crna kafa

Na našem području je do sada dva puta objavljena – 2001. godine u izdanju Narodne iz Beograda i 2008. u izdanju hrvatskog izdavača V.D.T. – Zagreb.

 

Pogledano 479 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Jedan komentar na “Blic žena i BDR Media – Crna kafa

  1. Kupila sam pre neki dan i pročitala u dahu. Fenomenalan zaplet i maestralni Poaro. Ne znam zašto sama Agata nije tu priču iskoristila kao motiv za neki roman a neke druge teme je više puta eksploatisala.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: