Da li će zvezda “Downton Abbey” biti nova TV Miss Marple?

Da li će zvezda “Downton Abbey” biti nova TV Miss Marple? – Nedavno je objavljeno da je u toku priprema nove serije.

Downton Abbey

Producent serije “Nevine laži” (“Velike male laži”) Bruna Papandrea zajedno sa kompanijom Ltd. radi na potpuno novoj TV seriji u kojoj se pojavljuje ikonski lik Agathe Christie.

Papandrea je prokomentarisala prošlog meseca: „ je istinska književna legenda, a njen lik u centru ovih neverovatnih priča je složena ženska heroina koja pruža odličnu zabavu i inspiraciju. To je tako uzbudljiva prilika da se sve oživi. “

Sada su se pojavile prve glasine o tome ko bi mogao da staru damu, amaterskog detektiva, a obožavatelji serije “Downton Abbey” (“Opatija Downton”) biće veoma srećni ako se pokaže da je to tačno!

Da li će zvezda “Downton Abbey” biti nova TV Miss Marple?

Downton Abbey

Penelope Wilton je najpoznatija fanovima drame kao Isobel Crawley iz “Opatije Downton”.

Ova 72-godišnja glumica iz Jorkšira takođe je glumila u “Calendar Girls”, “Pride & Prejudice”, “The Best Exotic Marigold Hotel” i “The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society”

Penelope Wilton je ranije imala epizodnu ulogu u epizodi Miss Marple ‘They Do It with Mirrors’ („Ruka brža od oka„) 2010. godine, glumeći Carrie Louise Serrocold.

Penelope Wilton (desno) kao Carrie Louise Serrocold

Gospođica Marple pojavila se u 12 i 20 kratkih priča koje je napisala Christie, a debitovala je pre gotovo stotinu godina 1927. u kolekciji priča “The Tuesday Night Club”

Agate Kristi u kojima se pojavljuje Gospođica Marple a koje su ranije prilagođavane televiziji, najpoznatije su sa Joan Hickson u BBC-jevoj seriji koja je trajala od 1984. do 1992. godine.

Najnovije adaptacije emitovane su na ITV-u od 2004. do 2013. godine, u kojima igraju Geraldine McEwan i kasnije Julia McKenzie.

Očekuje se da će nova serija biti premijerno predstavljena 2020. godine.

Izvor: http://britishperioddramas.com/news/penelope-wilton-miss-marple/

Pogledano 323 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: