Dejvid Suše: Ostajem Agatin Poaro

tv-Poaro

OTKAKO je britanska spisateljica u prošlogodišnjem romanu „Ubistva s monogramom“ oživela najslavnijeg fiktivnog detektiva na svetu, Herkula Poaroa, ljubitelji TV filmskog serijala priželjkuju da Dejvida Sušea (69) vide ponovo na malom ekranu u ulozi koja ga je proslavila. Poznati engleski glumac, koji je 25 godina igrao belgijskog policajca u penziji, ekranizujući sve romane i priče legendarne Agate Kristi u kojima se pojavljuje njen najpoznatiji junak, poručio je da više neće nositi brkove. Obrijao ih je pre dve godine, nakon što je pala poslednja klapa TV film „Zavesa“, u kojem se oprostio od Herkula.

– Ja sam Agatin Poaro i zauvek ću to ostati. Vratio bih mu se samo ukoliko bi me Holivud poželeo u rimejku za veliko platno. Sumnjam da bi me potražili, pre će angažovati mlado ime sa A liste – rekao je Suše, koji će ostati upamćen po tome što je prvi Poarou dao tri dimenzije, zašavši duboko u njegovu psihologiju, neobične navike i pravila ophođenja prema ljudima.

Poklonike dela literarne kraljice zločina oduševila je vest da Bi-Bi-Si priprema seriju po knjizi „Deset malih crnaca“, sa glumcima Ejdanom Tarnerom i Čarlsom Densom u glavnim ulogama. Upravo je ovaj roman 11.000 ispitanika javnim glasanjem, koje je fondacija Kristi pokrenula povodom 125. godišnjice rođenja spisateljice (15. septembra), izabralo za najomiljeniji. „Ubistvo u Orijent ekspresu“ osvojilo je „srebrnu“, a „Ubistvo Rodžera Akrojda“ „bronzanu“ medalju.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/scena.147.html:566849-Dejvid-Suse-Ostajem-Agatin-Poaro

Pogledano 3.650 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: