Dugo očekivani „Satovi“ Agate Kristi u izdanju „Lagune“

Nakon romana Mačka među golubovima koji se u izdanju Lagune pojavio u septembru, već u oktobru za beogradski Sajam stigao nam je novi i dugo očekivani naslov – Satovi (The Clocks) u kome glavnu ulogu ima ponovo Hercule Poirot.

Šila Veb je očekivala da će je u Vilbraham krešentu 19 dočekati pristojna postarija dama, a ne leš muškarca opružen na podu dnevne sobe. Kada slepa gospođica Pebmarš porekne da je zatražila da Šila dođe kod nje, i kaže da ne zna ništa o časnovnicima kojih kojih je soba s lešom puna, postaje jasno da će za ovaj slučaj biti potreban izuzetno dobar detektiv.

„Ovaj zločin je toliko komplikovan da u stvari mora biti sasvim jednostavan“, izjavljuje Herkul Poaro. Ubica je međutim na slobodi, a vreme ističe…

„Pred nama je detektivska priča napisana neprevaziđenim manirom, koja od svoje veličanstvenosti neće izgubiti ništa ma koliko vremena da protekne.“ New York Times

„Čovek se zarazi, to je tačno, stilom štiva koje je čitao.“ Herkul Poaro, Satovi

Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspir premašuju ukupni tiraž njenih dela. Prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika. Kraljica krimića Agata Kristi, opštepriznata je gospodarica napetosti. Ona je tvorac nepobedivog njuškala gospođice Marpl, brižljivog i temeljnog belgijskog detektiva Herkula Poaroa i brojnih drugih nezaboravnih likova. Donosi nam svoje celokupno puno domišljatih zapleta, tajni zaključanih soba i zapanjujućih zagonetki u Lagunu.

Laguna je objavila slučajeve Herkula Poaroa: „Tragedija u tri čina“, „Tajanstveni događaji u Stajlsu“, „Lord Edžver je mrtav“, „Smrt u oblacima“, „Sastanak sa smrću“, „Karte na sto“, „Tužni čempres“, „Zlo pod suncem“, „Ubistvo u Orijent ekspresu“, „Poneseni plimom“, „Gospođa Makginti je mrtva“, „Treća devojka“, „Mačka među golubovima“ i „Satovi“; tajanstvene slučajeve gospođice Marpl: „Ubistvo u parohijskom dvoru“, „Jednim prstom“, „Leš u biblioteci“, „Ruka brža od oka“ i „Džep pun raži“; i jedan slučaj koji rešava pukovnik Rejs: „Iskričavi cijanid“.

Roman „Satovi“ možete pronaći od 20. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

KUPITE DIREKTNO OD IZDAVAČA

Izvor: https://www.laguna.rs/n3899_knjiga_satovi_laguna.html

Pogledano 173 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: