„Džep pun raži“ u avgustu stiže iz „Lagune“

Džep pun ražiNakon romana „Treća devojka“ koji se u izdanju Lagune pojavio početkom jula, već u avgustu stigao nam je novi naslov – Džep pun raži (A Pocket Full of Rye) u kome glavnu ulogu ima Miss Marple.

Tajanstvena smrt finansijskog magnata navela je gospođicu Marpl da istražuje veoma neobičan slučaj zločina koji prati radnju dečje pesmice.

Šaka raži pronađena je u džepu ubijenog poslovnog čoveka. Reks Forteskju, vladar velikog finansijskog carstva, pio je čaj u svom kabinetu kada ga je zadesila iznenadna i bolna smrt. Istragom je utvrđeno da je u džepu imao zrna žitarica. No, jedan događaj u salonu potvrdio je sumnje da je reč o zločinu po stihovima Pesme o novčiću.

Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspir premašuju ukupni tiraž njenih dela. Prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika. Kraljica krimića Agata Kristi, opštepriznata je gospodarica napetosti. Ona je tvorac nepobedivog njuškala gospođice Marpl, brižljivog i temeljnog belgijskog detektiva Herkula Poaroa i brojnih drugih nezaboravnih likova. Donosi nam svoje celokupno delo puno domišljatih zapleta, tajni zaključanih soba i zapanjujućih zagonetki u Lagunu.

je objavila slučajeve Herkula Poaroa: „Tragedija u tri čina“, „Tajanstveni događaji u Stajlsu“, „Lord Edžver je mrtav“, „Smrt u oblacima“, „Sastanak sa smrću“, „Karte na sto“, „Tužni čempres“, „Zlo pod suncem“, „Ubistvo u Orijent ekspresu“, „Poneseni plimom“, „Gospođa Makginti je mrtva“, i „Treća devojka“; tajanstvene slučajeve gospođice Marpl: „Ubistvo u parohijskom dvoru“, „Jednim prstom“, „Leš u biblioteci“ i „Ruka brža od oka“ i „Džep pun raži“; i jedan slučaj koji rešava pukovnik Rejs: „Iskričavi cijanid“.

Roman „Džep pun raži“ možete pronaći od 18. avgusta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

KUPITE DIREKTNO OD IZDAVAČA

Izvor: https://www.laguna.rs/n3871_knjiga_dzep_pun_razi_laguna.html

Pogledano 180 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: