DŽEP PUN RAŽI

r_45_movie

TV – A Pocketfull of Rye, 1986(UK/BBC) 100min.
Joan Hickson (), Stacy Dorning (Adele Fortescue),
Clive Merrison (Percival Fortescue),
Rachel Bell (Jennifer Fortescue),
Peter Davison (Lance Fortescue),
Martyn Stanbridge (Vivian Dubois),
Selina Cadell (Mary Dove),
Tom Wilkinson (Neele),
Fabia Drake (Miss Henderson)

Sing a song of sixpence, A pocket full of rye;
Four and twenty blackbirds, Backed in a pie.
When the pie was opened, the birds began to sing;
Was not that a dainty dish, To set before the King?
The king was in his counting-house, Counting out his money;
The queen was in the parlour, Eating bread and honey.
The maid was in the garden, Hanging out the clothes,
There came a little blackbird And snapped off her nose.​

 1986apocketfullofrye

r_45movie2

: Marple“„A Pocketful of Rye“
rezija: Charles Palmer, scenario: Kevin Elyot.
Glavne uloge tumace: Julia McKenzie (Miss Marple), Rose Heiney (Gladys), Laura Haddock (Miss Grosvenor), Kenneth Cranham (Rex Fortescue), Thea Collings (Tilly), Lucy Cohu (Pat Fortescue), Rupert Graves (Lance Fortescue), Edward Tudor-Pole (Professor Bernsdorrf), Ralf Little (Sergeant Pickford), Helen Baxendale (Mary Dove), Ken Campbell (Crump), Anna Madeley (Adele Fortescue), Joseph Beattie (Vivian Dubois), Wendy Richard (Mrs. Crump), Ben Miles (Percival Fortescue)

Premijera – juli 2009. godine.

A POCKETFUL OF RYE – 1. epizoda

Rex Fortescue, glava obitelji financijera, iznenada umre u svom uredu u Londonu. Ispostavi se da je otrovan. Jedini trag inspektora Neela je sacica razi nadjena u pokojnikovu dzepu. Fortescue je imao dvojicu sinova: opreznog i ustogljenog Percivala i mladeg Lancea, kicosa i pustolova koji je posljednji put viden u Africi. Obitelj zivi u Yew Tree Lodgeu, mracnoj kuci u predgradju. Rex se nedavno ozenio mnogo mladjom Adelom. Za kucu se brine domacica Mary Dove. Medju poslugom nalazi se i mlada spremacica Gladys koja je odrasla u St. Mary Meadu, u kojem zivi i gdjica Marple. Kad se otkrije da je Rex otrovan tisom, sumnja pada na clanove kucanstva. Dolazak Lancea izaziva dodatnu napetost. Prije smrti Rex je tajno pozvao svog mladjeg sina da se vrati u obiteljsku tvrtku. Lance je vec bio sa zenom na putu za Englesku kad je cuo za ocevu smrt. Nedugo nakon njegova dolaska Adele je nadjena mrtva. I ona je otrovana, a cini se da svi imaju motiv.

A POCKETFUL OF RYE – 2. epizoda

Gdjica Marple dolazi u kucu Fortescuea koju su zaposjeli novinari i izbezumljeni policajci. Gladys je nestala. Policija ignorira upozorenje gdjice Marple da ce se uspavanka ostvariti sve dok ne nadju Gladys mrtvu. Sada se gdjici Marple posvecuje vise paznje, osobito starija i ekscentricna teta koja inzistira da ona ostane u kuci. Sveza izmedu uspavanke i ubojstva napokon je otkrivena. Rex Fortescue u proslosti je izdao svog partnera cija djeca mozda traze osvetu, a njegova kci mogla bi biti istih godina kao tajnovita gdica Dove. Gdjica Marple sumnja na Lancea. No kako je mogao ubiti oca ako je bio na putu iz Afrike?

2009apocketfullofrye

Pogledano 130 puta, 1 pregleda danas

Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: