NAJAVLJUJE SE UBISTVO

Miss-Marple-Gracie-Fields

TV – A is Announced, 1956(USA)
Gracie Fields (Jane Marple),
Jessica Tandy (Letitia Blacklock),
Roger Moore (Patrick Simmons),
Betty Sinclair (Dora Bunner),
Josephine Brown (Miss Murgatroyd),
Pat Nye (Miss Hinchcliffe),
Malcolm Kuin(Inspector Craddock)

r_40_movieTV – A is Announced,
1985(UK/BBC) 150min.
Joan Hickson (Miss Marple),
Renee Asherson (Miss Bunny),
John Castle (Craddock),
Paola Dionisotti (Miss Hinchcliffe),
Ursula Howells (Miss Blacklock),
Mary Kerridge (Mrs.Swettenham),
Ralph Michael (Colonel Easterbrook),
Joan Sims (Murgatroyd),
Sylvia Syms (Mrs.Easterbrook),
Kevin Whately(Fletcher)

screenshot

Marple: A Murder Is Announced (2005) (TV)
Rezija John Strickland, 94 min

Geraldine McEwan…. Miss Jane Marple

Ostale uloge: Christian Coulson…. Edmund Swettenham, Cherie Lunghi…. Sadie Swettenham, Robert Pugh…. Colonel Archie Easterbrook, Keeley Hawes…. Philippa Haymes, Zoë Wanamaker…. Letitia Blacklock, Claire Skinner…. Amy Murgatroyd, Frances Barber…. Lizzie Hinchcliffe, Elaine Paige…. Dora Bunner, Matthew Goode…. Patrick Simmons, Sienna Guillory…. Julia Simmons, Catherine Tate…. Mitzi Kosinski, Christian Pedersen…. Rudi Schertz, Alexander Armstrong…. DI Dermot Craddock, Richard Dixon…. Mr. Rowlandson

A MURDER IS ANNOUNCED – 1. epizoda

Poziv u mjesnim novinama probudi zanimanje sela. Misleci da se radi o novoj vrsti zabave, svi se nadu u dogovoreno vrijeme. Domacica Little Paddocksa Letilia Blacklock sluzi seri, a uz nju je i njezina prijateljica Dora Bunner, te ugladeni necaci Patrick i Julia Simmons. Tocno u 19 sati svjetla se ugase, vrata salona se otvore i odjedanput se cuju tri hica upucena gdici Blacklock. Na vratima se pojavi truplo. Vise nije rijec o igri. Zrtva je Rudi Scherz, konobar iz mjesnog hotela kojeg rijetko tko poznaje. Inspektor Craddock radi na slucaju, a sasvim slucajno i gdica Marple odsjela je u istom hotelu. Ispitani su svi prisutni. Jedino sto im je zajednicko jest pretpostavka da se Rudi slucajno ubio. No, gdica Marple misli da nisu dobro vidjeli sto se dogodilo. Uskoro postaje jasno da je Rudi ipak ubijen, a njegov ubojica jedan je od gostiju iz salona.

A MURDER IS ANNOUNCED – 2. epizoda

Istraga je u tijeku i mnogi su pod policijskom paskom. Tu je Myrna Harris, hotelska konobarica koja je koketirala sa Scherzom, brigadir Easterbrook ciji je revolver nestao, Hannah, domacica u Little Paddocksu. Inspektor Craddock temeljito radi na slucaju i otkriva da gdica Blacklock treba naslijediti bogatstvo te da su Patrick i Julia njezini nasljednici. Gdica Marple sumnja da su njihovi identiteti upitni. Zapravo, sto vise upoznaje ljude, to je sigurnija da su upleteni u ubojstvo. Obrat se dogodi kad gdica Blacklock promijeni oporuku u korist njezine siromasne podstanarke Phillipe govoreci da jedva poznaje necake i da ih ionako smatra nevrijednima njezina nasljedstva. Nedugo nakon toga Dora Bunner pronacena je mrtva.

A MURDER IS ANNOUNCED – 3. epizoda

Dok gdica Marple ispituje gdicu Blacklock, inspektor Craddock pokusava naci dvoje ljudi iz njezine proslosti: Pipa i Emmu, koji bi trebali biti Patrickovi i Julijini vrsnjaci i novi nasljednici. No, njezina proslost i dalje je obavijena velom tajne. Ipak, Craddock otkriva tajnu oko Phillipe, no jos mu nije poznat napadac na gdicu Blacklock, kao ni Dorin ubojica. Kad macka srusi vrc s vodom i time izazove kratki spoj u svjetiljci, gdica Marple dode do zakljucka. Jos netko pokusava rijesiti slucaj. Rijec je o gdici Hinchcliffe i Amy Murgatroyd koje su bile u salonu u vrijeme pucnjave i sad pokusavaju rekonstruirati dogadaj. Murgatroyd se iznenada sjeti kljucnog dokaza, no Hinchcliffe je zamoli da joj pomogne naci psa. Nedugo zatim Murgatroyd je nadena mrtva. Gdica Marple je na tragu ubojici kad odjednom nestane. Craddock se uplasi da je ona iduca zrtva. Naravno, rijec je o lukavom planu da se uhvati ubojica.

screenshotamurderisannounced2005

PRODAJA DVD IZDANJA

Za područje Srbije – izdavač: „Gold Audio Video“ d.o.o., Čarli Čaplina 46, Beograd tel:3293745, 3293746 https://www.goldprodukcija.com

Za podrucje Hrvatske: Proizvodjac i uvoznik: „NET“ doo, Floriceva 16, Zagreb
Distribucija: „EPH“ doo, Koranska 12, Zagreb

Uvoznik i distributer za BIH: „CENTRO PRESS“ DOO Raje Banicica 40, Bijeljina

Uvoznik i distributer za Makedoniju: VITA PRESS DOOEL Bul. Vidoe S.Bato 67/1-16, Skopje

Pogledano 643 puta, 1 pregleda danas

Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Jedan komentar na “NAJAVLJUJE SE UBISTVO

  1. Odličan film. Jedan od onih sa atmosferom. Naravno mislim na verziju sa Joan Hickson. Nije mi jasno zasto nije uradjena verzija i sa Juliom McKenzie. Generalno mi nije jasno sto se stalo posle 11 filmova. U svakom slucaju je bolja od Geraldine McEwan koja je ubedljivo najneubedljivija Mis Marple koja je prosetala malim ekranom.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: