UBISTVO U VIKARIJATU

TV- At The Vicarage, 1986(UK/BBC),
Joan Hickson (Miss Marple),
Paul Eddington (Vicar Leonard Clement),
Cheryl Campbell (Mrs.Clement),
Robert Lang (Col.Lucius Protheroe),
Polly Adams (Anne Protheroe),
James Hazeldine (Lawrence Redding),
Norma West (Mrs.Lestrange),
Rosalie Crutchley (Mrs.Price-Ridley),
David Horovitch (Inspector Slack),
Ian Brimble (Sergeant Lake)


 POZORISNA bazirana na romanu „ u vikarijatu“ postavljena u Playhouse u Londonu 16.12.1949. godine. Ulogu igrala Barbara Mullen. Adaptaciju romana uradili su Moie Charles i Barbara Toy.


Marple: The at the Vicarage (2004) (TV),
Rezija Charles Palmer, 94 min,
Geraldine McEwan (Miss Jane Marple),
John Owens (Photographer),
Jana Carpenter (May Ainsworth),
Tim McInnerny (Rev Leonard Clement), Siobhan Hayes (Mary Hill), Rachael Stirling (Griselda Clement), Julian Morris (Currate Dennis Clement), Mark Gatiss (Ronald Hawes), Robert Powell (Dr. Haydock), Jane Asher (Mrs. Sylvia Lester), Janet McTeer (Anne Protheroe), Derek Jacobi (Col. Lucis Protheroe), Angela Pleasence (Miss Hartnell), Miriam Margolyes (Mrs. Margery Price-Ridley), Christina Cole (Lettice Protheroe )

Brigadir Lucius Protheroe nikad nije bio omiljen u mjestu, ali gdica Marple se iznenadi kad cuje s koliko se zara vikar Clement tuzi na njega. Bill Archer izasao je iz zatvora i Mary, vikarova sluskinja, upozorava ga da se kloni brigadira koji ga kani ponovno poslati u zatvor. Cak je i Lettice, brigadirova kci, ljuta na oca nakon incidenta s naocitim umjetnikom Lawrenceom Reddingom. Clement uhvati Anne, brigadirovu drugu zenu u Lawrenceovom narucju. Iduceg jutra brigadir je nadjen mrtav. Clement i Griselda posjecuju Ann koja im pokaze isjeceni portret za koji ona smatra da je povezan s ubojstvom. Njezina veza s Lawrenceom izaziva kojekakve spekulacije te umjetnik odluci otici iz sela. Za vrijeme nedjeljne mise vikar zamoli ubojicu da se preda. Nedugo zatim nazove ga kapelan Hawes i odluci priznati zlocin, no onesvijesti se prije negoli i sta kaze. Griselda i gdica Marple pozure do njegova doma gdje sve izgleda kao da je pokusao pociniti samoubojstvo. Gdica Marple sad dobro zna tko je pocinitelj.

screenshot_website_10

IZDANJA

Za područje Srbije – izdavač: „Gold Audio Video“ d.o.o., Čarli Čaplina 46, Beograd tel:3293745, 3293746 https://www.goldprodukcija.com

Za podrucje Hrvatske: Proizvodjac i uvoznik: „NET“ doo, Floriceva 16, Zagreb
Distribucija: „EPH“ doo, Koranska 12, Zagreb

Uvoznik i distributer za BIH: „CENTRO PRESS“ DOO Raje Banicica 40, Bijeljina

Uvoznik i distributer za Makedoniju: VITA PRESS DOOEL Bul. Vidoe S.Bato 67/1-16, Skopje

Pogledano 374 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: