Geraldine McEwan i David Suchet snimaju punom parom

m_65Mis Marple je snimila sva cetiri filma treceg ciklusa. Naslovi „Towards zero“ i „Nemesis“ su vec imali kanadsku premijeru u januaru i februaru ove godine. Film „Towards zero“ je rezirao David Grindley po scenariju Kevina Elyota. Uloge tumace: Geraldine McEwan (Miss Jane Marple), Eileen Atkins (Lady Tressilian), Julie Graham (Mary), Tom Baker (Treves), Julian Sands (Royde), Greg Wise (Neville Strange), Zoe Tapper (Kay Strange), Saffron Burrows (Audrey Strange), Alan Davies (Superintendent Mallard), Paul Nicholls (Ted Latimer). Film „Nemesis“ rezirao je Nicolas Winding Refn koji je i koscenarista sa Stephenom Churchettom. U ovom filmu uloge tumace: Geraldine McEwan (Miss Jane Marple), Adrian Rawlins (Derek Turnball), Ruth Wilson (Georgina Barrow), Lisa Stansfield (Rowena Waddy), Will Mellor (Martin Waddy), Dan Stevens (Michael Rafiel), George Cole (Mr. Raeburn), Ronni Ancona (Amanda Dalrymple), Anne Reid (Sister Agnes), Lee Ingleby (Colin Hards), Amanda Burton (Sister Clotilde), Laura Michelle Kelly (Margaret Lumley), Johnny Briggs (Sydney Lumley), Richard E. Grant (Raymond West), Emily Woof (Unknown), Graeme Garden (Unknown)

Premijera filmova „At Bertram’s Hotel“ i „Ordeal By Innocence“ ocekuje se u junu ove godine. Nakon toga ova cetiri izdanja ce se pojaviti i kao DVD izdanja a do kraja godine mozemo ocekivati i TV premijeru i kod nas.

h_121Sto se Davida Sucheta tice, cuvena internet filmska enciklopedija IMDB – dopunila je spisak Sachetovih naslova kao Poirota pa i mi vrsimo dopunu na ovim stranicama. Umesto cetiri kao do sada sest objavljenih naslova podeljeni su u dva ciklusa po tri filma.

Za 13. sezonu (2007) na spisku su: Dead Man’s Folly (31 October 2007), Mrs. McGinty’s Dead (30 November 2007), Three Act Tragedy (30 November 2007). Za 14. sezonu ( 2008) na spisku su: Appointment with Death (29 February 2008), The Big Four (31 May 2008) i Murder on the Orient Express (30 September 2008)

r_20movie7Ako je verovati njima kao izvoru nijedan od gore pomenutih naslova jos uvek nije zapocet sa snimanjem. Jedino je izvesna uloga Zoë Wanamaker kao Ariadne Oliver, dok se kao glumci sa kojima su pregovori za film „Dead Man’s Folly „ u toku pominju i Joanna Lumley, Hannah Spearritt, Laurence Fox, Nathaniel Parker, David Haig, Rita Tushingham, Andrée Bernard. Za film „Mrs. McGinty’s Dead“ pregovori su u toku sa sledecim glumcima: Pam Ferris, Fiona Shaw Robert Curtis-Brown a za naslov „Three Act Tragedy“ na spisku glumaca sa kojima se pregovara nalaze se i Kris Marshall, Russ Abbot, Elinor Morriston i Danielle Ryan. Izgleda da se Zoë Wanamaker kao Ariadne Oliver dopada producentima, kao i publici uostalom, pa su izgleda resili da je stave u svaki sa Poaroom iako se ona ne pojavljuje u romanima. Kad je vec izgubio Hastingsa kao saradnika bio je i red da dobije dostojnog pomocnika. Uostalom, kad moze i Miss Marple da se petlja i resava slucajeve u romanima u kojima je nije stavila… moze i Ariadne Oliver.

Pogledano 81 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: