Google: Agati Kristi u čast

Google: Agati Kristi u čast

Google: Agati Kristi u čast

Google: Agati Kristi u čast – Internet pretrazivac Google promenio je u sredu svoj graficki logo u cast 120. godisnjice rodjenja cuvene britanske autorke krimica Agate Kristi.

Standardni sareni logo zamenjen je scenom iz jednog od detektivskih romana slavne spisateljice, tako da svako slovo predstavlja jednog od njenih nezaboravnih junaka. Na primer, „debeljuskasto G“ neodoljivo podseca na Herkula Poaroa.

je rodjena 15. septembra 1890. godine u Torkaju, na jugozapadu Engleske.

Tokom knjizevne karijere koja je trajala vise od pola veka napisala je 90 knjiga, uglavnom, kriminalistickih romana koji su prodati do sada u vise od cetiri milijarde primeraka sirom sveta i prevedeni na vise od 50 jezika. Jedino su Biblija i Sekspirova dela dozivela vecu prodaju.

Ona je autor i nekoliko pozorisnih komada, medu kojima je „Misolovka“ koja je premijerno izvedena u Londonu 1952. godine, a se i danas, sto je cini predstavom koja je najduze bila neprekidno na repertoaru u istoriji pozorista.

(Tanjug)

izvor: http://www.mondo.rs/s182895/Komunikacije/Google-_Agati_Kristi_u_cast.html

Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi Agata Kristi 

 

Pogledano 89 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: