Gospođica Marple na RTL Crime

Gospođica Marple na RTL Crime – Prema romanu jedne i jedine Agathe Christie: Ne propustite sjajnu detektivsku seriju ‘Gospođica Marple’

Prema kriminalističkim romanima Agathe nastala je hvaljena britanska serija „Gospođica Marple“, u kojoj je glavnu ulogu detektivke amaterke preuzela Joan Hickson.

Gospođica Marple na RTL Crime

S velikim uspjehom serija se prikazivala od 1984. do 1992., snimljene su tri sezone, dramatizirano je svih 12 („The Body in the Library“, „The Moving Finger“, „A is Announced“, „A Pocketful of Rye“, „The Murder at the Vicarage „Nemesis“,“ „4.50 from Paddington“, „A Caribbean Mystery“, „They Do it with Mirrors“, „The Mirror Crack’d from Side to Side“) romana Agathe Christie. Na RTL Crimeu pratimo prve dvije sezone.

Producent serije je George Gallacci dok su zasluge za adaptaciju preuzeli T. R. Bowen, Julia Jones, Alan Plater, Ken Taylor i Jill Hyem. Iako nije marila za ekranizacije svojih romana, sigurno bi bila zadovoljna izborom Joan Hickson kao glavne junakinje, koja iza svojih blijedo plavih očiju usidjelice krije detektivsku inteligenciju, kako je jedan kritičar primijetio, a koju je filmska struka opisala kao najbolju i „konačnu“ miss Marple, tj. sve što je na ekranu trebala biti. Zanimljivo je da je sama kraljica Elizabeta II. velika obožavateljica serije i glumičinih nastupa.

Pohvaljeno je svih 12 epizoda, počevši od prve „The Body in the Library“, koju je filmska struka s oduševljenjem primila, nazvavši je toliko dobrom da kada se jednom uživite u seriju, neće htjeti propustiti niti jedan nastvak. Smještena u ruralnu, ladanjsku sredinu, malih idiličnih britanskih mjesta, besprijekorne kostimografije i scenografije, serija je pohvaljena što je ostala vjerna izvornim romanima.

Gospođica Marple na RTL Crime

Gospođica Marple na RTL Crime

Izvor:

https://www.rtl.hr/tv/tv-novosti/4022584/prema-romanu-jedne-i-jedine-agathe-christie-ne-propustite-sjajnu-detektivsku-seriju-gospodjica-marple/

Pogledano 195 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: