Horoskop Agate Kristi

Šta kaže njen horoskop…

natalna_karta

je rodjena 15.09.1890.god. u 04h u  Tourquy, Engleska. Rodjena je u horoskopskom znaku Device sa podznakom u istom znaku. Zavrsni pecat su Blizanci sto govori da je ona bila veoma radoznala osoba, kojoj ucenje nikad nije bilo zamorno. Osobe sa ovim zavrsnim pecatom obicno teze knjizevnoj karijeri a njoj su se te teznje i ostvarile.

U njenom horoskopu nailazimo na konfiguraciju veliki vazdusni trigon (Mesec, Jupiter i Neptun, Pluton), kojeg obicno imaju izrazeni idealisti i osobe izrazenih mentalnih sposobnosti, velike lakoce u ophodjenju i sposobnosti za komunikaciju koja rado utice na druge kroz svoje ideje i ideale.

Prva i druga kuca pocinju u istom znaku sto ukazuje da je veoma cenila udobnost koju donosi posedovanje materijalnih dobara o cemu svedoci i polozaj vladaoca horoskopa, Merkura, u 2.kuci, kuci novca. Sigurno je da je zaradila dosta novca od prodaje knjiga, jer je Merkur odlicno aspektovan.

Njen vladalac horoskopa Merkur je u trigonu sa Plutonom u 10.kuci, kuci karijere, pa nije nikakvo cudo sto je postala poznati pisac. Sam polozaj Merkura u 2.kuci je odlican polozaj Merkura za pisce bestselera i sve one ciji posao podrazumeva komunikacije. Pluton u 10.kuci u znaku „Blizanaca“, znaku komunikacije, govori o njenim mnogobrojnim knjigama krimi-sadrzaja. Nije nikakvo cudo da su to bili krimi jer Uran u 3.kuci govori o pronicljivom i uvek pripravnom umu koji ima dara za istrazivanje. Imala je opsesivnu potrebu da bude najbolja i da zablista u odnosu na sve oko sebe. Bila je perfekcionista („Devica“) i kadra da lucidno i elokventno prezentira svoje ideje (Pluton u 10.kuci).

Neptun u 10. kuci takodje u „Blizancima“ govori da je u svom radu koristila mastu. Sa ovim polozajem Neptuna drugi su je dozivljavali kao blistavu osobu.

Interesantno je da njena 10. kuca pocinje na 23 stepenu „Bika“ koji u „Sabian symbols“-ima ima sledece znacenje: „Great talent, wealth, rewards and gifts within. Materialization of perfection or superficial display.“ Takodje je od velike vaznosti sto je vladalac 10. kuce, Venera, na kriticnom, 9 stepenu, u 3 kuci, kuci komunikacija – znaku koji cesto ukazuje da ce osoba biti slavna. Zatim, ta Venera ima najtacniji aspekt u njenom horoskopu (33′), sto ce reci, taj aspekt je najbolje opisuje, a to je inkonjukcija sa (opet) Plutonom u kuci karijere. Aspekt Venera inkonjukcija Pluton je indikacija osobe ostrog jezika i ostrog uma, koja ima izvanredne sposobnosti komunikacije – bilo da je rec o govoru, bilo da je rec o pisanju. Mozemo reci da je ona potpunosti iskoristila potencijale svog horoskopa.

Zbog Saturna u 1.kuci, ona je drugima delovala hladno. Ljudima ponekad nije prijalo sto je ona toliko paznje posvecivala detaljima, tacnosti i sitnicama; zbog toga je delovala ostro. Ovaj polozaj Saturna (u „Devici“) donosi uspeh u medicini, ali knjizevnost je prevagnula zbog polozaja vladaoca 6. i 10. kuce, koji su u vezi sa poslom, u 3.kuci, kuci komunikacija, od kojih je jedan, kao sto smo rekli na kriticnom stepenu.

Polozaj Saturna u 1.kuci donosi izvestan osecaj licne nesigurnosti, neprilagodjenosti i stidljivosti (razlog da se nije ozbiljno posvetila klaviru i pevanju). Ovaj polozaj Saturna (u 1.kuci) govori da je veoma rano pocela da radi (pise) i da zaradjuje.

Saturn u 1.kuci garantuje fotogenicnost (imaju ga mnogi manekeni na ovom mestu), a ako pogledate bilo koju njenu sliku (bez obzira na godine) uvericete se i sami. Zbog Meseca u „Vagi“ je volela lepo okruzenje, dekor i odecu. Osecala je duboku potrebu da se svima dopadne i imala je urodjenu uctivost, sarm i diplomatsko ponasanje. Uzasavala se nepravde. Imala je zelju da potpuno pravicno prosuduje sve stvari i da ih uravnotezava (Merkur u „Vagi“). Drugi su joj se cesto obracali za savet, dobro znajuci da je u stanju da istovremeno vidi i dobre i lose aspekte svake stvari.

Vladalac 9. u 4. kuci je naznaka da je u izvesnom periodu zivota zivela u inostranstvu. Imala je izrazen interes za strane kulture, ljude i ono sto se tamo desava, i imala je sklonost da se dobro slaze sa ljudima koji imaju drugacije interese od njenih. Nije imala nikakvih klasnih, rasnih niti ideoloskih predrasuda.

„Ribe“ na vrhu 7. kuce su obicno indikacija dva ili vise brakova, sto je i kod nje bio slucaj. Sva je verovatnoca da je osetila tugu u braku. Ona je trazila pravog viteza u blistavom oklopu na belom konju i niko drugi joj nije odgovarao. Zbog svoje sklonosti ka prekomernom kritizerstvu i trazenju igle u plastu sena verovatno je bila suocena sa brojnim tezkocama kada je rec o odnosima sa drugim ljudima. Verovatno je tome doprinela i njena sklonost ka prekomernom idealizovanju drugih (Mesec trigon Neptun).

Tumacenje horoskopa Agate Kristi specijalno za YU Fan Club uradila Goca.

– H V A L A –

Mozete jos pisati na e-mail: horastro88@yahoo.com
Posetite njenu internet stranicu o astrologiji: http://horastro88.webs.com/

Natalna Karta Agate Kristi sa sajta www.astro.com
Natalna Karta Agate Kristi sa sajta www.astro.com
Pogledano 987 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: