Intervju sa Geraldine McEwan

m_32Na web site-u www.itv.com nedavno je objavljen sa , britanskom glumicom koja je upravo snimila sva cetiri filma svog treceg serijala. Evo nekih njenih komentara na ulogu Miss Marple:

„Kada sam dobila prvi scenario za „, odmah sam prihvatila ulogu. Miss Marple me je totalno obuzela i tada sam procitala neke romane za koje sam znala da moram da ih procitam. Dopala mi se njena individualnost. Saznala sam dosta o njoj, sto je dolazilo iz njenog odnosa sa ljudima koje je sretala na svom putu. Usla sam u njen lik i osecala da kada idem ulicom i ako bi me neko nesto pitao da bih mogla da odreagujem upravo kao Miss Marple.

Mislim da je pojavljivanje Miss Marple u filmovima po Agatinim romanima u kojima nje zapravo nema osvezenje i da se narocito dopada fanovima jer ima daje priliku da vide jednu drugaciju pricu i da vide kako se drugaciji likovi snalaze u istom romanu. Prvi put su se cak na istom zadatku pojavili Miss Marple i Tommy and Tuppence da zajedno resavaju jednu misteriju u filmu „„. Nije prvi pu, medjutim da je neki lik pomago Miss Marple u resavanju nekog zlocina. Setimo se Gwende u romanu „Usnulo „. Gospodjici Marple se to tada dopalo, pa se zato dopalo i meni…

Ovaj ciklus filmova dao je Jane Marple jednu drugaciju dimenziju pricajuci nam ponesto i o dogadjajima iz njene proslosti, posebno nekih emotivnih momenata. Mislim da je ona tako postala mnogo zanimljivija javnosti. Ona se ljudima posebno dopada zbog svoje topline, saosecajnosti i pre svega zbog toga sto nikada ne ocekuje ni pohvale ni nagrade za ono sto bi ucinila. Ona nikada ne misli o sebi kao velikoj i vaznoj osobi, ali isto tako nikada ni ne misli da bi joj njene pozne godine mogle biti smenja u bilo cemu. Ona cak to zna da pretvori i u prednost.

Pogledano 78 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: