ITV „dao otkaz“ Herkulu Poarou ??!!

Posle 22 godine i 65 resenih „slucajeva“ ITV „dao otkaz“ Herkulu Poarou ??!!

poaro444Kako izvestavaju razni britanski magazini i internet portali ovih dana, ITV ozbiljno razmislja o tome da prekine projekat „“ zbog nedostatka sredstava i neisplativosti filmova koji se snimaju. Ne kriju da su u finansijskim teskocama, da sami nemaju toliko sredstava a i da ne mogu da ih pribave, iako je u novembru prosle godine dato „zeleno svetlo“ scenaristima da krenu sa pripremom preostalih sest naslova za nastavak snimanja. Za „Dead Manďż˝s Folly“ scenario je uradjen i snimanje je trebalo da pocne ovog proleca. Hoce li biti uopste nastavka snimanja?

Da podsetimo… Za ekranizaciju su ostala samo cetiri romana , „Dead Man’s Folly“, „Elephants Can Remember“ i „Curtain: ’s Last Case“. Planirano je bilo da se ekranizuju jos i drama „Black Coffee“ koju je, uz saglasnost, u roman pre desetak godina pretocio , kao i jedna od kratkih prica od dvanaest koje se nalaze u kolekciji „The Labours of Hercules“ i po prvobitnim planovima, po dva naslova su trebala da se snimaju godisnje, kako bi u sledece tri godine ovaj projekat bio u celosti zavrsen.

Nadamo se da nece doziveti istu sudbinu kao i Sherlock Holmes u tumacenju neprevazidjenog Jeremy Bretta koji je takodje imao zelju da kompletira ceo serijal. Na zalost, nakon snimljene 41 epizode od ukupno 60, Brett je umro 1995. godine u 62. godini zivota, ne docekavsi priliku da zavrsi ceo serijal.

No, kao i prosli put, fanovi su vec poceli da se organizuju na razne nacine i resili da i sada ponovo pruze podrsku belgijskom detektivu. Masovno se salju e-mailovi podrske na adresu kompanije ITV viewerservices@itv.com. Od strane clanova foruma sa zvanicnog sajta Agate Kristi osnovana je i Facebook grupa podrske ITV MUST film the remaining Poirot stories kao i Youtube channel SAVE POIROT – COMPLETE THE CANON!gde fanovi mogu da postuju svoje video klipove podrske.

Pozivamo i vas koji ovo citate da na neki nacin date svoj doprinos naporima da se ITV ipak „umilostivi“ i nastavi, odnosno zavrsi, snimanje kompletnog serijala filmova o cuvenom belgijskom detektivu.

Pogledano 84 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

%d bloggers like this: