ITV „dao otkaz“ Herkulu Poarou ??!!

Posle 22 godine i 65 resenih „slucajeva“ ITV „dao otkaz“ Herkulu Poarou ??!!

poaro444Kako izvestavaju razni britanski magazini i internet portali ovih dana, ITV ozbiljno razmislja o tome da prekine projekat „Herkul Poaro“ zbog nedostatka sredstava i neisplativosti filmova koji se snimaju. Ne kriju da su u finansijskim teskocama, da sami nemaju toliko sredstava a i da ne mogu da ih pribave, iako je u novembru prosle godine dato „zeleno svetlo“ scenaristima da krenu sa pripremom preostalih sest naslova za nastavak snimanja. Za roman „Dead Manďż˝s Folly“ scenario je uradjen i snimanje je trebalo da pocne ovog proleca. Hoce li biti uopste nastavka snimanja?

Da podsetimo… Za ekranizaciju su ostala samo cetiri romana „The Big Four“, „Dead Man’s Folly“, „Elephants Can Remember“ i „Curtain: Poirot’s Last Case“. Planirano je bilo da se ekranizuju jos i drama „Black Coffee“ koju je, uz saglasnost, u pre desetak godina pretocio Charles Osborne, kao i jedna od kratkih prica od dvanaest koje se nalaze u kolekciji „The Labours of Hercules“ i po prvobitnim planovima, po dva naslova su trebala da se snimaju godisnje, kako bi u sledece tri godine ovaj projekat bio u celosti zavrsen.

Nadamo se da nece doziveti istu sudbinu kao i Sherlock Holmes u tumacenju neprevazidjenog Jeremy Bretta koji je takodje imao zelju da kompletira ceo serijal. Na zalost, nakon snimljene 41 epizode od ukupno 60, Brett je umro 1995. godine u 62. godini zivota, ne docekavsi priliku da zavrsi ceo serijal.

No, kao i prosli put, fanovi su vec poceli da se organizuju na razne nacine i resili da i sada ponovo pruze podrsku belgijskom detektivu. Masovno se salju e-mailovi podrske na adresu kompanije ITV viewerservices@itv.com. Od strane clanova foruma sa zvanicnog sajta Agate Kristi osnovana je i Facebook grupa podrske ITV MUST film the remaining Poirot stories kao i Youtube channel SAVE POIROT – COMPLETE THE CANON!gde fanovi mogu da postuju svoje video klipove podrske.

Pozivamo i vas koji ovo citate da na neki nacin date svoj doprinos naporima da se ITV ipak „umilostivi“ i nastavi, odnosno zavrsi, snimanje kompletnog serijala filmova o cuvenom belgijskom detektivu.

Pogledano 175 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

%d bloggers like this: