Klasična kolekcija kratkih priča – BDR Media i Blic Žena

Klasična kolekcija

Klasična kratkih priča

„Klasična kolekcija kratkih priča“ u izdanju stiže na kioske uz Blic Ženu u subotu 08. februara. Na 294 strane imaćemo priliku da uživamo u pričama iz pera Agate Kristi u kojima glavnu ulogu neće imati ni Herkul Poaro a ni gospođica Marpl, ali su podjednako misteriozne i intrigantne. I ovo izdanje priča biće objavljeno u okviru edicije „100 godina priča Agate Kristi“

BDR Media i Blic žena nastavljaju saradnju na radost i oduševljenje fanova Agate Kristi. Nakon „prvog kola“ u kome su objavljeni do sada jedan neobjavljeni naslov Herkul Poaro i paviljon u Grinšoru , tri romana koje je na osnovu Agatinih drama (Paukova mreža , Crna kafa i Neočekivani gost ) i svih šest romana koje je Agata napisala pod pseudonimom Meri Vestmakot (Divov hleb , Nedovršen portret , Odsutna u proleće , Ruža i tisa , Ćerka je ćerka i Breme) U planu je ukupno sedam naslova kolekcija kratkih priča, od toga 4 izdanja sa Herkulom Poaroom i 3 sa Miss Marple u glavnim ulogama. Prošlih meseci družili smo se uz Misteriju Egipatske grobnice, i Tajnu Božićnog pudinga , Ubistvo u maloj ulici i Muke Herkulove a u februaru nam stiže novi naslov.

Od subote 08. februara, samo uz Blic Ženu potražite novu knjigu Agate Kristi

„KLASIČNA KOLEKCIJA KRATKIH PRIČA“

Klasična kolekcija

Ova kolekcija sadrži sledeće naslove:

 1. Glumica
 2. Devojka u vozu
 3. Dok žar tinja
 4. Crveni signal
 5. Tajna plavog ćupa
 6. Devojka u potrazi za poslom
 7. Pustolovina gospodina Istvuda
 8. Kuća Filomel
 9. Zrelo doba Edvarda Robinsona
 10. Svedok optužbe
 11. Radio
 12. Unutar zida
 13. Listerdejl
 14. Četvrti čovek
 15. Kuća snova
 16. S.O.S.
 17. Procvat magnolije
 18. Usamljeni bog

Agata Kristi i ovog puta u svojim kratkim pričama virtuozno plete radnju i još veličanstvenije je raspliće – bez suvišnih reči i objašnjenja, vrlo jasno, a opet krajnje neočekivano.

U svom maniru, kraljica zapleta pažnju posvećuje navodnim slučajnostima, dok traga za motivima koji u čoveku bude najgore porive. Njeni junaci najčešće su osiromašeni pripadnici aristokratskog društva, dostojanstveni u svom propadanju. Među njima ima onih praktičnih i snalažljivih, ali i sanjara, koji tragaju za izbavljenjem na neki romantični način.

Opisujući situacije u kojima su se našli, autorka nam ostavlja tek primetne tragove, izazivajući nas da naslućujemo, zaključujemo, bavimo se psihološkim aspektima ljudske prirode, a ponekad i samim zakonima fizike…

Međutim, kraj svake , ipak, biva neočekivan – kako mi i očekujemo.

Izvor: https://www.facebook.com/BDRMEDIA/


 

U martu nas u okviru edicije „100 godina priča Agate Kristi“, očekuje izdanje „13 PROBLEMA GOSPOĐICE MARPL I DRUGE PRIČE“ u kojima čudesna gospođica Marpl raspliće konce koje je zamrsila Agata Kristi, a sa kojom ćemo se, bar što se tiče izdavača BDR Media, družiti i u aprilu.

Ovo izdanje će se naći u prodaji 14. marta uz „Blic Ženu“.

Pogledano 696 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: