Jedanaest dana: misteriozni nestanak Agate Kristi

Jedanaest dana: misteriozni nestanak Agate Kristi – Džared Kejd
Naslov originala: Agatha and the Eleven Missing Days / Jared Cade
Izdavač: Admiral Books, Beograd
Godina izdanja: 2015
Prevod: Aleksandra Solujić
Broj strana: 296

naručite direktno od izdavača
http://www.admiral-books.rs/jedanaest

Pisala je misterije i trilere, ali najveća misterija u životu Agate Kristi je njen nestanak u zimu 1926. godine. Njen napušten automobil pronađen je u Sariju. Tada je već bila poznata književnica.

Nakon velike medijske galame, ona je pronađena u hotelu „Harogejt“; tvrdila je da pati od amnezije. Džared Kejd je, u atraktivno napisanoj knjizi, razotkrio tu misteriju i objasnio kako i zašto je ona pobegla od svog supruga. Iako je fokus knjige na ovom dramatičnom događaju, autor otkriva i mesta na kojima su se odjeci ovog nestanka pojavljivali u njenim kasnijim delima. Knjiga naročito dobro opisuje njen drugi brak i unosi dubinu i teksturu u životnu priču jedne od najpopularnijih književnica svih vremena.

Decembra 1926. Agata Kristi je nestala pod čudnovatim okolnostima iz svog doma u Berkširu. Kada je otkriven napušten automobil započela je najveća od svih potraga za nestalim osobama u istoriji Britanije.  kasnije ona je pronađena u jednoj banji, udaljenoj preko trista kilometara – tvrdila je da pati od amnezije.

Do objavljivanja ove knjige, ni jednom od njenih biografa nije pošlo za rukom da nepobitno dokaže šta je ona radila tokom prvih 24 sata od svog nestanka.

Pogledano 1.110 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.
%d bloggers like this: