Tajne beležnice Agate Kristi

Tajne beležnice Agate Kristi – Džon Kuran
Naslov originala: Christie“s Secret Notebooks / John Curran
Izdavač: Admiral Books, Beograd
Godina izdanja: 2011
Prevod: Goran Skrobonja
Broj strana: 420
https://www.instagram.com/p/B0ic9CSAdzM/

naručite direktno od izdavača
http://www.admiral-books.rs/tajne-bele%C5%BEnice-agate-kristi

Nakon smrti Agatine ćerke Rozalind krajem 2004. godine, izuzetno zaveštanje je otkriveno.

Smeštene među njenim stvarima u porodičnoj kući u Grinveju, nalazile su se Agatine privatne zabeleške. Sedamdeset tri rukom pisanih sveski prepunih zabeleški, lista i nacrta kojima je definisala sve planove i ideje za većinu svojih knjiga, drama i priča očaraće svakoga ko je pročitao makar jednu od priča Agate Kristi.

Uzbudljiv ali i izuzetno odgovoran zadatak da pretraži ovu riznicu dobio je Džon Kuran, dugogodišnji porodični savetnik i jedan od najvećih poznavalaca Agatinih dela, najčešće intervjuisan u brojnim dokumentarcima o njenom životu.

Uzbudljiv ali i izuzetno odgovoran zadatak da pretraži ovu riznicu dobio je Džon Kuran, dugogodišnji porodični savetnik i jedan od najvećih poznavalaca Agatinih dela, najčešće intervjuisan u brojnim dokumentarcima o njenom životu. A sve to uz blagoslov Agatinog unuka Metjua Pričarda. Džon Kuran je proveo skoro 5 punih godina pretresajući ove haotične zabeleške i dešifrujući Agatin rukopis kako bi ih konačno sažeo u knjigu Tajne beležnice Agate Kristi.

Džon Kuran, marljivi izučavalac života i dela Agate Kristi bio je u prilici da razgleda, analizira i klasifikuje beležnice velike spisateljice, na osnovu kojih je ona pedeset godina stvarala svoje misterije. Kuran je u ovoj knjizi predočio najvažnije periode njenog stvaranja i osobeni kreativni proces, omogućivši nam da na neki način zavirimo u um najpoznatije autorke detektivskog romana.

Puna detalja koje zbog svoje skromnosti nije želela da otkrije u svojoj autobiografiji, ova izuzetna sadrži obilje izvoda i stranica reprodukovanih direktno iz zabeleški i njenih pisama, kao i dve kompletne kratke priče s Herkulom Poaroom kao glavnim detektivom koje nikada pre nisu objavljene.

Pogledano 665 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.
%d bloggers like this: