Kraljica krimi romana ponovo uz „Blic ženu“

biblioteka – Kraljica krimi romana ponovo uz „Blic ženu“

i paviljon u Grinšoru“

Izdavač BDR Media, 190 strana – Samo uz „Blic ženu“ u subotu 08. decembra

Gospođu Oliver, staru poznanicu Herkula Poaroa, proganja predosećaj da će se na vašaru u Grinšoru, gde je pozvana da osmisli igru u kojoj se rešava navodno ubistvo, desiti nešto loše. Stoga, ona poziva u pomoć svog starog poznanika i otkriva mu svoje sumnje, iako bez ikakvih opipljivih dokaza kojima bi ih potkrepila. Poaro shvata da na imanju vlada nekakva čudna atmosfera. Ispostavlja se da su sumnje gospođe Oliver bile i više nego osnovane. Pronicljivošću virtuoznog istražitelja, Poaro zaključuje da je zaista najbolje mesto da se nešto sakrije upravo pred očima posmatrača.

Kraljica krimi romana

Potvrda da savršen zločin ne postoji i da je ljudski um dovoljno pronicljiv da ga otkrije dodelila je Agati Kristi titulu – kraljica zloćina. Jedino su Biblija i Šekspir bili prodavaniji od njenih knjiga. Prevedena je na više od 50 jezika. Drama „Mišolovka“ igrana više od 25.000 puta, najduži je neprestano izvođeni komad u istoriji pozorišta. Proglašena je 2013. Godine za najboljeg pisca detektivskih priča, a roman „ Rodžera Akrojda“ za najbolji krimi svih vremena. Mislila je da će je posle smrti zaboraviti.

Međutim, njeni su i dalje bestseleri.

Prvu detektivsku priču „Misterioznu aferu u Stajlsu“ napisala je 1920. I u njoj se prvi put pojavljuje detektiv Herkul Poaro, koji postaje glavni lik u 33 romana i nekoliko desetina kratkih priča.

Pogledano 784 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: