„Mačka među golubovima“ – novo izdanje „Lagune“

Nakon romana „Džep pun raži“ koji se u izdanju Lagune pojavio u avgustu, već u septembru stigao nam je novi naslov – Mačka među golubovima (Cat among the pigeons) u kome glavnu ulogu ima Hercule Poirot.

U elitnoj školi za devojčice ubistvo postaje deo nastavnog programa, a nepobedivi Poaro polazi u odlučni pohod da bi ubicu iz potaje izveo pred lice pravde.

Kasno jedne noći, dok je čitava škola duboko usnula, dve nastavnice polaze da ustanove izvor misteriozne svetlosti u sportskom paviljonu. Tamo, među štapovima za lakros, nalaze leš omražene nastavnice fiskulture. Neko joj je ispalio hitac pravo kroz srce.

Kad se „mačka“ dočepa još jednog „goluba“, u školi će zavladati haos. Pitomica škole Džulija Apdžon zna isuviše. Zna, takođe, da će bez pomoći Herkula Poaroa sama postati sledeća žrtva.

„Agata Kristi u vrhunskoj formi.“ New York Times

Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspir premašuju ukupni tiraž njenih dela. Prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika. Kraljica krimića Agata Kristi, opštepriznata je gospodarica napetosti. Ona je tvorac nepobedivog njuškala gospođice Marpl, brižljivog i temeljnog belgijskog detektiva Herkula Poaroa i brojnih drugih nezaboravnih likova. Donosi nam svoje celokupno puno domišljatih zapleta, tajni zaključanih soba i zapanjujućih zagonetki u Lagunu.

je objavila slučajeve Herkula Poaroa: „Tragedija u tri čina“, „Tajanstveni događaji u Stajlsu“, „Lord Edžver je mrtav“, „Smrt u oblacima“, „Sastanak sa smrću“, „Karte na sto“, „Tužni čempres“, „Zlo pod suncem“, „Ubistvo u Orijent ekspresu“, „Poneseni plimom“, „Gospođa Makginti je mrtva“, „Treća devojka“ i „Mačka među golubovima“; tajanstvene slučajeve gospođice Marpl: „Ubistvo u parohijskom dvoru“, „Jednim prstom“, „Leš u biblioteci“, „Ruka brža od oka“ i „Džep pun raži“; i jedan slučaj koji rešava pukovnik Rejs: „Iskričavi cijanid“.

Roman „Mačka među golubovima“ možete pronaći od 22. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

KUPITE DIREKTNO OD IZDAVAČA

Izvor: https://www.laguna.rs/n3913_knjiga_macka_medju_golubovima_laguna.html

Pogledano 536 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: