Miss Marple na HRT-u u 2014

HRTGospođica Marple (6), serija

CHRISTIE’S MARPLE 6

 • Naslov epizode:  KARIPSKI MISTERIJ (A CARIBBEAN MYSTERY)
 • Epizoda:  1. – 23-02-2014

Omiljena detektivka Agathe gospođica Marple i dalje vlada kao carica ovog žanra. fantastičnom glumom savršeno dočarava legendarnu amatersku detektivku Agathe Christie, koja iza nedužne vanjštine skriva um oštar poput britve. Kad ju je smrt hotelskoga gosta prekinula u odmoru na Karibima, Marple ne vjeruje u dijagnozu srčanog udara niti u prijetnje vuduom, te nema mira dok ne otkrije istinu. Vrativši se u St. Mary Mead, gđica Marple spašava mladu prijateljicu, no uskoro se zatječe u još smrtonosnijoj situaciji. Zapanjujuće lokacije, prelijepi povijesni kostimi i vrhunska glumačka postava obilježavaju ovu klasičnu britansku produkciju koja se temelji na djelima jedne od najpopularnijih književnica na svijetu.

1. epizoda:

6-1U Karipskom misteriju gospođica Marple je zaista daleko od St. Mary Meada… u raskošnom hotelu na tropskom otoku St. Honoréu.
Ali odmaralište Golden Palms daleko je od rajskog utočišta kakvim se na prvi pogled činio. Gost hotela bojnik Palgrave umre nedugo nakon dolaska, nakon večere na kojoj je bilo egzotične hrane, koktela i posebno dogovorena „vudu predstava“. Gospođica Marple jedina ne vjeruje „službenoj“ verziji o srčanom udaru, te unovačuje mrzovoljnog poslovnog tajkuna Jasona Rafiela da joj bude nevoljki pomoćnik. Zajedno raspleću mrežu prijevare i „crne magije“. Ali usprkos uvjerenju gospođice Marple da će se dogoditi drugo ubojstvo, šef lokalne policije inspektor Daventry tvrdoglavo odbija ozbiljno shvatiti ovu milu usidjelicu. Sve do surovih ubojstava hotelske sobarice i drugoga gosta.
Odjedanput svi zanimljivi hotelski gosti postaju sumnjivi, a legendarna detektivka Agathe mora otkriti istinu i uhvatiti opasnog ubojicu u ovom otočnom raju.

 • Uloge:  JULIA McKENZIE (Gđica Marple), PIPPA BENNETT WARNER (Victoria), CHARITY WAKEFIELD (Molly Kendall), ROBERT WEBB (Tim Kendall), WARREN BROWN (Jackson), ALASTAIR MacKENZIE (Colonel Hillingdon), HERMIONE NORRIS (Evelyn Hillingdon) i drugi.
 • Scenarij:  CHARLIE HIGSON
 • Redatelj:  CHARLES PALMER
 • Producent:  PETER McALEESE
 • Urednica:  Ranka Horvat

Gospođica Marple (6), serija

CHRISTIE’S MARPLE 6

 • Naslov epizode:  GREENSHAW’S FOLLY
 • Epizoda:  2. – 02-03-2014

6-2Kad Louisa Oxley, stara obiteljska prijateljica u nevolji, bježeći posjeti gospođicu Marple jedne olujne noći, naša amaterska detektivka zna da mora pomoći i Louisi i njezinu mladom sinu Archieju, te im nalazi zaklon u obližnjem Greenshaw’s Follyju.
Gospođica Marple isposluje da Louisa dobije posao tajnice nu Follyju, kaotičnom seoskom imanju drage prijateljice gospođice Marple, ekscentrične botaničarke Katherine Greenshaw, zadnje u dugoj obiteljskoj lozi.
No iako je Louisa ubrza stekla dva obožavatelja – vrtlara Alfreda i glumca Nata – uskoro postaje jasno da labirint Follyja nije utočište kakvom se gospođica Marple nadala. Uskoro smrt počinje bacati svoju tamnu i zlokobnu sjenu – prvo na Waltera Crackena, odanog obiteljskog batlera čija se smrt čini nesretnim slučajem nakon čašice pića previše… Ali mudra gospođica Marple nije spremna tako brzo u to povjerovati kao inspektor Welch. A kad nestane gost Follyja Horace Bindler, čini se da se sprema opasna oluja, koja napokon dosegne dramatični vrhunac u krvavom ubojstvu same gospođice Greenshaw.
Svi su sumnjivi, ali nitko ne može zamisliti tajne – i sadašnje i nekadašnje – koje će otkriti gospođica Marple…

 • Uloge:  JULIA McKENZIE (Gđica Marple), KIMBERLEY NIXON (Louisa Oxley), BOBBY SMALLDRIDGE (Archie Oxley), MARTIN COMPSTON (Alfred Pollock), JIM MOIR (Cracken), JULIA SAWALHA (Mrs Cresswell), FIONA SHAW (Miss Katherine Greenshaw) i drugi.
 • Scenarij:  TIM WHITNALL
 • Producent:  PETER McALEESE
 • Redateljica:  SARAH HARDING
 • Urednica:  Ranka Horvat

Gospođica Marple (6), serija

CHRISTIE’S MARPLE 6

6-3Dok je u posjetu kod nedavno obudovjele prijateljice, gospođica Marple upoznaje mladog i zgodnog vozača, Mikea Rogersa, šarmera iz radničke klase koji sanja o tomu da život može biti nešto više od… ovog. On i gospođica Marple sprijatelje se čavrljajući o lokalnoj znamenitosti, Gipsy Acreu, koji se Mikeu čini idealnim mjestom na kojemu bi netko mogao sagraditi kuću iz mašte. Bez obzira na to što je cijena previsoka za lutalicu poput njega i na navodnu cigansku kletvu koja je bačena na to mjesto, stalno se onamo vraća. Ali ovoga puta ondje zatječe Ellie i život nekoliko ljudi zauvijek se mijenja.
Ellie Goodman američka je nasljednica koja samo što nije navršila 21 godinu i žudi za tim da živi slobodnije. Ispada da se suprotnosti doista privlače, te se Mike i Ellie ubrzo zaljube, a Gipsy Acre je mjesto gdje su odlučili da će živjeti, uz pomoć Mikeova prijatelja iz djetinjstva Robbieja Haymana koji je sad mladi arhitekt.
Ellie i Mike potajno se vjenčaju, ali ubrzo potom „slijeću strvinari“, te se par mora opravdati Ellienoj gramzivoj pomajci Cori i oholom odvjetniku Andrewu Lippincottu. Jedina koja im pruža pravu podršku jest Greta, bivša Elliena družica i jedina prava prijateljica iz vremena prije nego što je upoznala Mikea.
Par je prije pokušala otjerati neuhvatljiva Ciganka gospođa Lee, ali oni ignoriraju drevne kletve, tako da im je Robbie uskoro na Gipsy’s Acreu sagradio dom iz snova, te se oni privikavaju na nov život daleko od drugih.
Ali jednoga dana, dok je Mike na aukciji s gospođicom Marple, Ellie zbaci konj i ona umre.
Shrvani Mike mora otići u New York kako bi sredio Ellieno imanje s Lippincottom, a dok njega nema, dogode se još dvije tajanstvene smrti – Ellienu prijateljicu Claudiju također zbaci konj, a raspadnuto tijelo gospođe Lee nađu na dnu lokalnoga kamenoloma. Mike se vraća u Gipsy’s Acre i k Greti, odlučivši da će ipak ostati u svom „savršenom domu“ bez obzira na prividno zlo koje ga okružuje.
Ali je moguće da je Mike izvor toga zla? I da još života, uključujući i život gđice Marple, dovodi u vrlo veliku opasnost…

 • Uloge:  JULIA McKENZIE (Gđica Marple), TOM HUGHES (Mike Rogers), ANEURIN BARNARD (Robbie Hayman), ADAM WADSWORTH (Pete Hayman), JOANNA VANDERHAM (Ellie), WENDY CRAIG (Marjorie Phillpot), JANET HENFREY (Mrs Lee), TAMZIN OUTHWAITE (Gđa Rogers) i drugi.
 • Scenarij:  KEVIN ELYOT
 • Redatelj:  DAVID MOORE
 • Producent:  DAVID MOORE
 • Urednica:  Ranka Horvat

 

Pogledano 1.018 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: