Mladinska knjiga iz Slovenije objavila dva romana

knjiga iz Slovenije objavila dva romana – Obeležavajući 100 godina od prvog romana Agate Kristi, Mladinska knjiga iz Ljubljane objavila je u oktobru i novembru dva romana slavne književnice. Radi se o njenom prvom romanu „Skrivnostna smrt v Stylesu“ (Tajanstveni slučaj u Stajlsu) i jednom od najpoznatijih „Smrt na Nilu

Mladinska knjiga iz Slovenije

Ob 100. obletnici kriminalk Agathe Christie v slovenskem prevodu dobivamo njen prvenec, ki ga je začela pisati, ko je med prvo svetovno vojno delala kot prostovoljka v bolnišnični lekarni. Poznavanje strupov jo je napeljalo k temu, da je za metodo umora izbrala prav zastrupitev. To je tudi prvi roman, v katerem nastopa slavni belgijski detektiv Hercule Poirot. (Povodom stote godišnjice kriminalističkih romana Agate Kristi, dobili smo njen prvenac u slovenačkom prevodu, koji je započela pisanjem kada je tokom Prvog svetskog rata radila kao dobrovoljac u bolničkoj apoteci. Poznavanje otrova navelo ju je da za metod ubistva odabere trovanje. To je ujedno i prvi u kojem je prikazan čuveni belgijski detektiv Hercule Poirot.)

Mlada, bogata in razvajena Linnet Ridgeway ima vse, kar si poželi – prijateljici Jackie je celo speljala fanta, se z njim poročila in odšla na poročno potovanje po Nilu. Jackie se s tem ne more sprijazniti, zasleduje jo in ji grozi. Ko Linnet na ladji najdejo mrtvo, je glavna osumljenka, vendar ima alibi in se zato zločin zdi nerešljiv. Toda med potniki na ladji je tudi slavni Hercule Poirot, ki se loti razvozlavanja uganke … (Mlada, bogata i razmažena Linet Ridžvej ima sve što poželi – njenoj prijateljici Džeki čak je uzela i dečka, udala se za njega i otišla na medeni mesec na Nil. Džeki se ne može pomiriti sa ovim, juri je i preti joj. Kada je Linet pronađena mrtva na brodu, ona je glavni osumnjičeni, ali ona ima alibi i stoga se zločin čini nerešivim. Ali među putnicima na brodu je i poznati Herkul Poaro, koji kreće u rešavanje zagonetke…)

Izvor:

Mladinska knjiga iz Slovenije 

https://www.emka.si/webapp/wcs/stores/servlet/sl/emkasi/agatha-christie-1355/skrivnostna-smrt-v-stylesu-p-9789610160144
https://www.emka.si/webapp/wcs/stores/servlet/sl/emkasi/smrt-na-nilu-zepnica-31651-pr

Pogledano 189 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: