Najdeblja knjiga na svetu

Najdeblja na svetu – Najdeblja knjiga na svetuKraljica misterije, Agata Kristi, sigurno je jedna od najfascinantnijih autorki u istoriji. Ona je bila prva žena u Britaniji koja je surfovala stojeći. Ali, ova izuzetno plodna književnica je napisala i najdeblju knjigu na svetu.

Izdavačka kuća Harper Kolins je 2009. objavila zbirku priča o Mis Marpl sačinjenu od dvanaest romana i dvadeset kratkih priča.

Ova najdeblja na svetu – zbirka sadrži neverovatnih 68 počinjenih zločina, 69 tajni, 22 lažne optužbe, 21 ljubavnu priču i 143 popijene šolje čaja.

Životno delo, namenjeno zabavi, objavljeno je na 4032 strane, teži gotovo 7 kilograma i košta 1.500 dolara.

U knjizi je i karta u boji sela Sent Meri Mid, koju je Nikolet Kaven nacrtala po mapi koju je svojerucno nacrtala za knjigu „Les u knjizari“.

Da bi napravili najdeblju knjigu na svetu, izdavacka kuca „Harper-Kolins“ iskoristila je umeće knjigovezačke kompanije „Sedrik-Civers“ koja radi 150 godina, i koja je napravila proizvod od 252 ručno šivena dela od po 16 strana, i time ispunila uslove za Ginisov rekord.

Pored Ginisovog sertifikata, svaki kupac dobija i luksuzni drveni kovčežić za nošenje knjige, jer je prototip kožne torbe otpao zbog otpadanja ručke od težine knjige.

Tekst delimično preuzet sa:
https://www.laguna.rs/laguna-bukmarker-8-autora-koji-su-zasluzili-svoje-mesto-u-ginisovoj-knjizi-re-unos-8790.html

Na istoj stranici možete pročitati ko su i ostali autori i po kojim su se manje ili više neobičnim rekordima našli u Ginisovoj knjizi.

Pogledano 447 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: