Najnovija misterija Agathe Christie

Najnovija misterija Agathe Christie glasi – Zašto je John Malkovich zamenio klasične Poirot brkove sivom bradicom?

Prefinjeni brkovi Herculea Poirota deo su njegove ličnosti i čuveni su isto kao i njegova sposobnost da reši čak i najzapetljanije misterije koristeći samo svoje male sive ćelije.

No poznato lice Herculea Poirota je nestalo – a glavni osumnjičeni u njegovom nestanku nije niko drugi do holivudska zvezda John Malkovich.

Američki glumac glumi slavnog belgijskog detektiva Agathe Christie u BBC drami i pri tom je zamenio brkove s uredno podšišanom sivom bradicom.

John Malkovich (64) kao Hercule Poirot uslikan je sa sivom bradicom u mestu Bexhill-on-Sea, East Sussex, na snimanju BBC adaptacije romana „ABC ubistva“ koji je Agatha Christie napisala davne 1936. godine i za koji se očekuje da će na malim ekranima biti prikazan za Božić.

Njegov izgled je daleko od uvoštenih i šiljatih brkova koje je Agatha Christie zamislila za Poirota i koje je on nosio u prethodnim adaptacijama i kao što ih je imao Albert Finney 1974. u filmu Ubistvo u Orijent Ekspresu i kasnije Peter Ustinov. Brkovi Sir Kennetha Branagh iz prošlogodišnjeg rimejka Orijent Ekspresa se čak mogu nazvarti i ekstravagantnim zbog svoje veličine.

Najpoznatiji Poirot, David Suchet, koji ga je 24 godine igrao na ITV-u, rekao je The Timesu: „Koliko znam, Agatha Christie ga nikada nije prikazivala da nosi bradu. Sećam da je nosio lažnu bradicu u jednoj od kratkih priča.“

Poirot je poznat po svojim finim brkovima. Nije poznat po njegovoj bradi. Poirot govori o sebi da su to najfiniji brkovi na svetu, i misli da izgledaju sjajno. Tašt, kakav jeste, rekao bi – „Izgledaju fantastično“.

Izvor: http://hotindiareport.com/celebrity/the-latest-poirot-mystery-why-has-john-malkovich-got-a-grey-goatee/

 

Pogledano 445 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: