„Najveličanstvenije brkove u Engleskoj“ pravili devet mjeseci

O PRIPREMI ZA ULOGU POAROA

Kada je rad na filmu u pitanju, osim o originalnoj scenografiji, režiser je vodio mnogo računa o odjevnim kombinacijama, ali i o tkaninama od kojih su pravljena odijela.
Kenet Brana kao Herkul Poaro - Najveličanstvenije brkove u Engleskoj pravili devet mjeseci

Najnoviju ekranizaciju čuvene Agate Kristi “ u Orijent ekspresu” režirao je  Kenet Brana (56). Ovaj put se oprobao i u ulozi najpoznatijeg detektiva na svijetu – Herkula Poaroa.

Kako je naveo poznati britanski glumac, njegovo pripremanje za ulogu Herkula Poaroa  se sastojalo uglavnom od čitanja romana o čuvenom detektivu.

Sve je, otkrio je,  počelo godinu dana prije početka snimanja. Tada je na poklon za rođendan dobio prvo izdanje knjige „Tajanstveni događaji u Stajlsu“, koju je takođe napisala Agate Kristi.

Kada je rad na filmu u pitanju, osim o originalnoj scenografiji, režiser je vodio mnogo računa o odjevnim kombinacijama, ali i o tkaninama od kojih su pravljena odijela.

Izjavio je da su čak tri mjeseca proveli eksperimentišući sa tkaninama, kako bi dobili savršeni čvor na kravati Herkula Poaroa.

Najveličanstvenije brkove u Engleskoj pravili devet mjeseci

Najprepoznatljivija odlika Herkula Poaroa su njegovi brkovi i zato je Brana sakupio sve Poaroove opise Agate Kristi. Skoro devet meseci je radio na tome kako bi zajedno sa vlasuljarima napravio „najveličanstvenije brkove u cijeloj Engleskoj“.

Na pitanje da li je gledao verziju filma Sidnija Lameta iz 1974. godine, Brana je odgovorio:

„Nisam gledao i to sam uradio svjesno. Naš cilj je bio da nađemo novi pristup, zato što smatram da su klasici vrijedni preispitivanja. Znate, to je kao ono kada podjednako volite sve verzije vaše omiljene pjesme. Iz tog razloga sam želio da radimo na našoj sopstvenoj verziji“.

Film „ u Orijent ekspresu“, u kojem uz Branu igraju Penelope Kruz, Vilem Defo, Džudi Denč, Džoni Dep, i drugi,  stiže u bioskope 9. novembra.

Autor: Mirela Hodžić

Preneto sa: http://www.vijesti.me/caffe/najvelicanstvenije-brkove-u-engleskoj-pravili-devet-mjeseci-960585

Pogledano 168 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

2 komentara na “„Najveličanstvenije brkove u Engleskoj“ pravili devet mjeseci

  1. Kad biste samo znali koliko ja nemam želju da gledam OVOG Poaroa!!!
    Nemam čak ni mrvu osećaja u sebi da bih trebala da mu dam šansu. Deluje mi veštački i prenapadno. Tim pre što uopšte nema osobinu koju je Suchet vizuelno makar imao – da ga mogu posmatrati kao „čovečuljka jajaste glave“ kako ga je Agata opisivala.

  2. Nisam ga još pogledala, ali planiram. Videla sam samo trejlere. Ne bih još da se izjašnjavam unapred ali svi mi smo jako pod utiskom starog Poaroa i trebaće da se pojavi neko nov koji će da snimi opet seriju filmova i da se na njega naviknemo pa da sudimo. Kao i gospodjica Marpl.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: