Naslednica Agate Kristi: Sofi Hana

Britanska autorka psiholoških trilera, uz saglasnost Agatinog unuka Metjua Pričarda, odabrana je da napiše nove avanture slavnog detektiva, a roman bi trebalo da bude objavljen do kraja 2014.

Naredne godine će biti objavljena nova čiji je glavni junak čuveni Herkul Poaro, i to ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o prvom romanu o pronicljivom belgijskom detektivu čiji autor nije , već će nove avanture Poaroa napisati engleska književnica !

Sofi-Hana

Naslednici Agate Kristi i izdavačka kuća “Harper Collins” su se dogovorili da ponovo oživi Herkul Poaro, i to 38 godina nakon što je nastradao u noveli “”, koja je objavljena 1975, neposredno uoči smrti Kristijeve.

Agata je napisala 33 o detektivu čiji su zaštitni znak brižljivo negovani brčići i britak mozak, nažalost, u novom romanu čija je radnja smeštena u tridesete godine prošlog veka neće biti Herkulovog vernog pomoćnika kapetana Hejstingsa.

Sofi Hana, koja je izabrana uz saglasnost Agatinog unuka Metjua Pričarda, kaže da je za nju neverovatna čast i ogromna odgovornost to što je odabrana da nastavi rad najpoznatije autorke krimi romana svih vremena.

Hana, koja je rođena 1971, piše poeziju, , ali je ipak najpoznatija po psihološkim trilerima za koje je osvojila brojne britanske književne nagrade.

Izvor: (Telegraf.rs/Guardian.com)

 

Pogledano 186 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

2 komentara na “Naslednica Agate Kristi: Sofi Hana

  1. Najpoznatija po trilerima???? Ja prvi put cujem za nju. Jer mozete vi to malo da istrazite i kazete nam po cemu je ona to posebna i osobena da se smatra da ce moci da nasledi veliku i nepevazidjenu A.Kristi !!!

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: