Naslednica Agate Kristi: Sofi Hana

Britanska autorka psiholoških trilera, uz saglasnost Agatinog unuka Metjua Pričarda, odabrana je da napiše nove avanture slavnog detektiva, a bi trebalo da bude objavljen do kraja 2014.

Naredne godine će biti objavljena čiji je glavni junak čuveni Herkul Poaro, i to ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o prvom romanu o pronicljivom belgijskom detektivu čiji autor nije Agata Kristi, već će nove avanture Poaroa napisati engleska književnica Sofi Hana!

Sofi-Hana

Naslednici Agate Kristi i izdavačka kuća “Harper Collins” su se dogovorili da ponovo oživi Herkul Poaro, i to 38 godina nakon što je nastradao u noveli “Zavesa”, koja je objavljena 1975, neposredno uoči smrti Kristijeve.

Agata je napisala 33 o detektivu čiji su zaštitni znak brižljivo negovani brčići i britak mozak, nažalost, u novom romanu čija je radnja smeštena u tridesete godine prošlog veka neće biti Herkulovog vernog pomoćnika kapetana Hejstingsa.

Sofi Hana, koja je izabrana uz saglasnost Agatinog unuka Metjua Pričarda, kaže da je za nju neverovatna čast i ogromna odgovornost to što je odabrana da nastavi rad najpoznatije autorke krimi romana svih vremena.

Hana, koja je rođena 1971, piše poeziju, kratke priče, ali je ipak najpoznatija po psihološkim trilerima za koje je osvojila brojne britanske književne nagrade.

Izvor: (Telegraf.rs/Guardian.com)

 

Pogledano 233 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

2 komentara na “Naslednica Agate Kristi: Sofi Hana

  1. Najpoznatija po trilerima???? Ja prvi put cujem za nju. Jer mozete vi to malo da istrazite i kazete nam po cemu je ona to posebna i osobena da se smatra da ce moci da nasledi veliku i nepevazidjenu A.Kristi !!!

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: