Nesreća nevinih – Novi film na BBC One

Od 1. aprila očekuju nas tri jednočasovna dela najnovije adaptacije nekog od romana Agathe Christie. Ovoga puta reč je o naslovu „Nesreća nevinih“ (Ordeal by innocence).

Sarah Phelps kao scenarista i izvršni producent se nakon filmova „Deset malih crnaca“ i „Svedok optužbe“ prihvatila zadatka da uradi adaptaciju ovog genijalnog romana uz pomoć plejade proverenih glumaca britanske kinematografije i uz režiju Sandre Goldbacher. U filmu glavne uloge imaju Bill Nighy (Leo Argyll), Anthony Boyle (Jack Argyll), Anna Chancellor (Rachel Argyll), Morven Christie (Kirsten Lindstrom), Crystal Clarke (Tina Argyll), Christian Cooke. (Mickey Argyll), Alice Eve (Gwenda Vaughan), Matthew Goode. (Philip Durrant), Ella Purnell (Hester Argyll) Eleanor Tomlinson (Mary Argyll), Luke Treadaway. (Dr. Arthur Calgary), Brian McCardie. (Bellamy Gould), Frances Grey (Lydia Gould) Sandy Welch (Dr Edwin Morsuch), Sandy Batchelor (Simon)…

 

Niko ne želi da kopa po porodičnim tajnama iz prošlosti

Bogata dobrotvorka Rachel Argyll ubijena je na svom porodičnom imanju Sunny Point. Njen usvojen sin Jack Argyll, mladi delinkvent, uhapšen je zbog ubistva i osuđen, iako se žestoko branio da je nevin i da za svoju nevinost ima svedoka. Ali… svedok je oboleo od amnezije.

Osamnaest meseci kasnije, dr. Arthur Calgary, tajanstveni naučnik dolazi u Sunny Point tvrdeći da se upravo vratio s ekspedicije na Arktik. Neverovatna je njegova tvrdnja da ima alibi koji može dokazati Jackovu nevinost. Ali Jack je umro u zatvoru pre nego što se slučaj mogao ponoviti, a porodica Argyll ne želi kopati po tajnama prošlosti.

Rachelin udovac Leo uskoro će se udati za svoju sekretaricu Gwendu, a niko od njene druge usvojene dece Mary, Mickey, Tina ili Hester, pa čak ni dugogodišnja domaćica Kirsten, nisu spremni ponovo da otvore taj najgori dio života.

Međutim, posledice Calgaryove su prevelike da bi se izbegle; ako govori istinu onda je pogrešna osoba uhapšena zbog ubistva. A ako je Jack nevin, morao je biti netko drugi u Sunny Pointu. Netko ko je još uvek tu, i na slobodi.

Prvi deo ovog filma BBC One prikazuje u nedelju 1. aprila. Sledeće nastavke možete pogledati 8. i 15. aprila.

Izvor: http://www.bbc.co.uk/mediacentre/mediapacks/ordeal-by-innocence

Pogledano 552 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: