Nova izdanja knjiga

U izdanju Mladinske knjige iz Beograda objavljen je jos jedan Agate Kristi – Zaledje sudbine

„Zaledje sudbine“ zvanicno je poslednji koji je Agata Kristi napisala.

Tomi i Tjupens Beresford upravo su kupili jednu staru kucu u malom engleskom selu. Onda su poceli da se raspituju kod suseda, kao sto to svi novodosavsi cine, o kuci i njenim prethodnim vlasnicima.

I Meri Dzordan sigurno nije umrla prirodnom smrcu… ali zasto bi zlocin pocinjen pre sezdeset godina gurnuo zivote oboje Beresforda u smrtnu opasnost?

Tomi i Tjupens preselili su se u tiho englesko seoce, tragajuci za malo mira i odmora od burnog zivota uproslosti. Ali, kako ce uskoro otkriti, stara kuca cuva jednu tajnu. Ko je Meri Dzordan? I zasto je neko ostavio sifrovanu poruku u staroj knjizi: M-a-r-y-J-o-r-d-a-n-d-i-d-n-o-t-d-i-e-d-n-a-t-u-r-a-l-l-y… (Meri Dzordan nije umrla prirodno…) Krecu u akciju, jos jednom…

U najavi ovog beogradskog izdavaca je roman 

Hrvatska MOZAIK KNJIGA svom trzistu ponudila je jednu kolekciju prica Agate Kristi koja je do sada na podrucju bivse Jugoslavije objavljena samo jednom, i to 1999. godine, takodje u Hrvatskoj u izdanju izdavacke kuce „Izvori“.

Zajedno protiv zlocina

Tommy i Tuppence Beresford dosadjuju se, zeljno iscekujuci pustolovine, pa spremno prihvataju ponudu da preuzmu vodjenje Bluntove medjunarodne detektivske agencije.

Prvi slucaj resavaju uspesno: pobedonosno otkrivaju lopova koji je ukrao ruzicasti biser. Uskoro ce uslediti i drugi slucajevi: ubistvo nozem na igralistu za golf u Sunningdaleu; sifrovane poruke u novinskom oglasu, cak i bombonjera s otrovanim cokoladnim bombonama. No, jesu li doista dorasli svojoj krilatici: Svaki slucaj resavamo u roku od 24 sata?

Tommy i Tuppence nesto su manje poznat, ali ne i manje zanimljiv istraziteljski par slavne Agathe Christie. Duhoviti, vispreni i inteligentni istrazitelji, bas poput Poirota ili Miss Marple brzo resavaju zamrsene

zlocine. Prema ovoj knjizi snimljena je istoimena televizijska serija u deset nastavaka.

Zbirka sadzi 16 kratkih prica koje resavaju Tommy & Tuppence Beresford. To su: A Fairy In The Flat, A Pot Of Tea, The Affair Of The Pink Pearl, The Adventure Of The Sinister Stranger, Finessing the King, The Gentleman Dressed In Newspaper, The Case Of The Missing Lady, Blindman’s Buff, The Man In The Mist, The Crackler, The Sunningdale Mystery, The House Of Lurking Death, The Unbreakable Alibi, The Clergman’s Daughter, The Red House, The Ambassador’s Boots i The Man Who Was Number 16

Jos jedan hrvatski izdavac, ovoga puta V.D.T. objavio je takodje zbirku prica Agate Kristi

Ubojstvo u Bardsley Gardensu

Na Jappov poziv dolazi u konjusnicu Bardsley Gardena, gde je gospodjica Barbara Allen izvrsila samoubistvo prethodne veceri u zakljucanoj sobi. Pucanj je prikrio vatromet velike proslave. Iako sve odaje utisak samoubistva, istraziteljima za oko zapinje cinjenica da ruka u kojoj zrtva drzi pistolj ne odgovara strani njene glave na kojoj je prostrelna

rana… Ako je neko pokusao izvesti savrseno ubistvo, maskirajuci ga kao samouboistvo, tradicionalna noc vatrometa je savrsena za to, i Poirot je toga svestan. Krece u potragu za istinom… Drugi slucaj vodi Poirota u dom Lorda Charlesa Mayfielda, milionera koji je organizovao bogatasku zabavu kao masku za dogovore sa svojim partnerima oko izgradnje novog bombardera koji ce Engleskoj dati nadmoc u vazduhu u ratnom sukobu s Nemackom. Medjutim, nacrti za letelicu su misteriozno iscezli, a sluskinja tvrdi da je videla duha… Poirot zna da ne sme gubiti vreme, a istraga ga dovodi do mnogih sokantnih otkrica… Ova sadrzi cetiri kratke price u kojima slucajeve resava Hercule Poirot: Murder in the Mews, The Incredible Theft, Dead Man’s Mirror i Triangle at Rhodes. 

Pogledano 133 puta, 1 pregleda danas

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Možda će vam se svideti i ovo:

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: