Nova izdanja makedonskog izdavača „ЃURЃA“

Makedonski izdavac „ЃURЃA“ objavio je nedavno jos dve Agate Kristi koje vam ovom prilikom predstavljamo. To su „Pajakovata mreza“, i „Servisot za caj Arlekin“.

Tekst koji se nalazi uz dole prikazana njihova izdanja je preuzet sa njihovog web sajta.

Njihova izdanja mozete naruciti preko sajta http://www.mojakniga.com.mk

Pajakovata mreža

Klarisa, mlada žena so bogata imaginacija, postojano izmisluva vozbudlivi prikazni i se preispituva kako bi postapila ako se sluči, na primer, da naide na nečie mrtvo telo vo svojot salon. No edna večer toa navistina se slučuva!

Užasnata i nemoќna da sfati koj go izvršil ubistvoto i zošto, taa stanuva svesna deka realnosta e sosema poinakva od fantaziranjeto.

Dodeka nejziniot soprug – visok službenik vo Ministerstvoto za nadvorešni raboti – odi na aerodromot da gi prečeka značajnite gosti koi treba da se sostanat vo nivniot dom, taa ima sosema malku vreme da se oslobodi od teloto i da go reši slučajot. Vo očajnata borba so vremeto, Klarisa svoite gosti i prijateli gi pravi součesnici vo zlostorstvoto…

Servisot za čaj Arlekin

Neprocenlivo bogatstvo za kolekcionerite i obožavatelite, Servisot za čaj arlekin opfaќa osum brilijantni prikazni koi dolgo vreme ne bile objaveni. Vo site niv se otkrivaat temnata strana na čovečkata priroda i misteriite do koi taa doveduva. Vo Misterijata na španskiot kovčeg, čij glaven junak e Herkul Poaro, legendarniot detektiv gi osvetluva psihološkite zagatki što go motiviraat ubiecot… Junakinjata na prikaznata Na rabot e prisilena da odluči dali da go sledi svoeto srce ili svojata sovest…
A vo prikaznata Servisot za čaj arlekin gospodinot Harli Kvin, drugiot pročuen detektiv na Agata Kristi, mu pomaga na eden čovek da gi spasi svoite prijateli od alčnite race na ubiecot.

Isklučitelna zbirka vozbudlivi prikazni koi ќe vi go krenat adrenalinot i ќe ve nateraat da se počuvstvuvate kako vistinski detektivi.

Pogledano 84 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: