Nova izdanja Mladinske knjige iz Beograda

Posle duzeg vremena u izdanju Mladinske knjige iz Beograda objavljena su jos dva romana Agate Kristi. Upravo objavljeni, uoci Sajma u oktobru, u vikariji“ i „Zagonetni slucaj Stajlz“, inace prvi slucajevi legendarnih Agatinih detektiva, citaoci u Srbiji nisu imali prilike da nadju u knjizarama od poslednjih izdanja iz 1997/98.

mladinska_novo2011

Tekst koji se nalazi uz dole prikazana njihova izdanja je preuzet sa web sajta Mladinske knjige

r_1_5
Zagonetni slucaj Stajlz

Odnedavno su u selu Stajlz Sent Meri pocele da se desavaju cudne stvari. Evelin, stalna druzbenica stare gospodje Ingltorp izjurila je iz kuce mrmljajuci nesto o coporu grabljivaca. Nakon toga se atmosfera nekako promenila. Njeno prisustvo je nekad ulivalo sigurnost, a sad je vazduh prosto odisao sumnjom i nadolazecim zlom.

Razbijena soljica za kafu, mrlja od voska i leja s begonijama to je Poarou bilo dovoljno da pokaze svoju sad vec legendarnu moc rasudjivanja.

r_10_3

Prvi slucaj gospodjice Marpl, koji na probu stavlja svu njenu pronicljivost i domisljatost.

Kad bi neko ubio pukovnika Proteroa, izjavio je vikar dok je preteci drzao veliki noz nad komadom govedjeg pecenja, ucinio bi svetu veliku uslugu!

Bila je to prilicno neumesna primdba za jedno crkveno lice. Zato mu se i vratila u misli i nije prestajala da ga proganja kad su svega nekoliko sati kasnije upravo u njegovoj radnoj sobi pronasli telo ustreljenog pukovnika Proteroa. Ali gospodjica Marpl ce uskoro otkriti da je takoreci citavo selo imalo motiv da ga ubije.

 

Pogledano 85 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: