Nova izdanja MLADINSKE KNJIGE iz Ljubljane

mladinska-knjiga

Posle duzeg vremena u izdanju Mladinske iz Ljubljane objavljeno je jos nekoliko romana Agate Kristi.

Tekst koji se nalazi uz dole prikazana njihova izdanja je preuzet sa njihovog web sajta http://www..com

Odhod ob 16.50 (4.50 from Paddington)

Medtem ko vlaka za nekaj trenutkov vozita vzporedno, je Elspeth McGillicuddy prica umoru neznane zenske v sosednjem vlaku. Ko o tem skusa obvestiti osebje, njeni zgodbi seveda nihce ne verjame – kar je do neke mere razumljivo, saj ni ne osumljencev, ne drugih pric, predvsem pa ne trupla … Z vso resnostjo ji prisluhne edinole Jane Marple, h kateri je Elspeth prisla na predbozicni obisk.

Gospa McGillicuddy je gledala v razsvetljen kupe prvega razreda, ki je bil od njenega oddaljen vsega dober meter. Sunkovito je zajela sapo, skoraj vrglo jo je pokonci.

Zagledala je cloveka, ki je bil s hrbtom obrnjen proti oknu. Z rokami je oklepal vrat zenske, ki je bila obrnjena proti njemu, in jo pocasi, zanesljivo in kruto davil.

r_38_5Zlovesca plima (Taken at the flood)

Bajno bogati Gordon Cloade podpira celotno druzino; vsi racunajo nanj, se celo zarocenec Gordonove necakinje Lynn. A ko se Cloade vrne v in druzini sporoci, da se je porocil s 25 let mlajso vdovo Rosaleen, je sok za druzino nepopisen, toliko bolj, ker Gordon precej hitro umre, ne da bi spremenil oporoko.

Zdaj se zakonita dedinja Rosaleen s svojim bratom Davidom Hunterjem preseli na Cloadovo posestvo. Njena svakinja prosi slavnega Hercula Poirota za pomoc, saj je prepricana, da domnevno pokojni prvi moz Rosaleen se vedno zivi v Afriki…

Umor na golfiscu (The on the links)

»Radi bi obiskali gospoda Renaulda. Dogovorjeni smo. To je njegova vila, kajne?«
»Da, monsieur, toda …«
Poirot se je nagnil naprej. »Toda kaj?«
»Gospod Renauld je bil danes zjutraj umorjen.«

Herculu Poirotu milijonar Renauld iz Francije poslje nujno prosnjo za pomoc, zato se slavni detektiv nemudoma odpravi na pot. A prispe prepozno, saj je gospod Renauld ze mrtev: nekdo ga je brutalno zabodel in pokopal na golfiscu. Toda zakaj ima na sebi prevelik plasc? Komu je namenjeno strastno ljubezensko pismo, ki ga najdejo v Renauldovem zepu? Preden Poirot najde odgovore, se primer hudo zaplete, saj najdejo se eno truplo …

r_12_5Nevarnost v hisi na koncu (Peril at end house)

Lepotici Nick Buckley, lastnici razpadajoce hise, se dogajajo nenavadne, srhljive stvari: v cudnih okoliscinah ji odpovejo zavore, na obalni poti jo za las zgresi ogromna skala, nanjo skorajda pade ogromna oljna slika, naboj ji preluknja pokrivalo … Nevarnosti kar ni konec in ko se vklopijo male sive celice detektiva Hercula Poirota, ki je na korniski obali na pocitnicah, se zacne iskanje motiva in tekma s casom, saj bo morilec udaril znova … prihaja pred slovenske bralce prvic. Poirotovih primerov se ne bo zmanjkalo tako kmalu.

Pogledano 107 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: