Nova izdanja

„MLADINSKA KNJIGA“ iz Beograda nastavlja i dalje sa objavljivanjem novih naslova u njihovoj ediciji romana Agate Kristi. Posle dužeg vremena objavljena su još dva romana Agate Kristi. Upravo objavljeni, uoči Sajma knjiga u Beogradu, u oktobru, „Ubistvo u vikariji“ i „Zagonetni slučaj Stajlz“, inače prvi slučajevi legendarnih Agatinih detektiva, čitaoci u Srbiji nisu imali prilike da nadju u knjižarama od poslednjih izdanja iz 1997/98.

Beogradski izdavač „Admiral Books“ objavio je u junu 2011. godine knjigu Džona Kurana“ „Tajne beležnice Agate Kristi : pedeset godina stvaranja misterija“ (Agatha Christie’s Secret Notebooks) Marljivi izucavalac zivota i dela Agate Kristi, Dzon Kuran, bio je u prilici da razgleda, analizira i klasifikuje beleznice u kojima je velika spisateljica pedeset godina stvarala svoje misterije, te da u ovoj knjizi predoci citaocima najvaznije periode stvaranja i osobeni kreativni proces, omogucivsi nam da nakratko zavirimo u um najpoznatije autorke detektivskog romana.

Makedonski izdavač – ЃURЃA objavio je još dve knjige Agate Kristi koje vam ovom prilikom predstavljamo. To su Golemata četvorka („Golemata četvorka“ – The Big Four), i Stapica za gluvci („Stapica za gluvci“ – The Mousetrap).

Posle dužeg vremena u izdanju Mladinske knjige iz Ljubljane objavljena su još dva romana Agate Kristi. Ovoga puta reč je o romanima „Hotel Bertram“ (At the Bertram’s hotel) i „Velika četverica“ (The big four)

Poslednji slučajevi Herkula Poaroa

David Suchet poslednji put stavlja brkove detektiva iz romana Agathe Christie. „Herkulovi podvizi“ („Labours of Hercules“), „Sajam zločina“(„Dead Man’s Folly“), „Velika četvorka“ („The Big Four“), „Slonovi pamte“ („Elephants Can Remember“) i „Zavesa“ („Curtain“).

Snimanje poslednjih pet nastavaka počelo je na proleće 2012. godine dok se emitovanje očekuje tokom 2013. i 2014. godine. VIŠE INFORMACIJA…

Drugo kolo sadrži naslove:
Treće kolo sadrži naslove:
Usnulo umorstvo
Prema ništici
Ivica i Marica
Nesreća nevinih
Sittafordska tajna
Otrovno pismo
Zla kob

Objavljeno je svih 12 naslova edicije Agatha Christie’s Marple koje je snimila Geraldine McEwan.

POTRAŽITE OVE I OSTALE VESTI OPŠIRNIJE
NA NAŠOJ STRANICI NOVOSTI

Julia McKenzie kao
Tokom 2012. počinje snimanje novih filmova…“ („Caribbean Mystery“), „Večita noć'“ („Endless Night“) i „Tajna sedam satova“ („The Seven Dials Mystery“).

Originalna DVD izdanja „Agatha Christie’s Poirot“
sada u prodaji i na našem tržištu…

POTRAŽITE OVE I OSTALE VESTI OPŠIRNIJE NA NAŠOJ STRANICI NOVOSTI


VIŠE INFORMACIJA NA STRANICI DVD PRODAJA

Njeno ime je sinonim za kriminalisticki . Autorku popularnih detektivskih romana, kao sto su Ubistvo u Orijent ekpresu, Les u biblioteci, Tajna plavog voza, komada Misolovke i jos oko 70 romana, 150 kratkih prica i na desetine pozorisnih komada s pravom nazivaju „kraljicom zlocina“.

Dama cije je pravo ime Agata Miler neprikosnovena je iz vise razloga:

• njeni do sada su prodati u vise od 2 milijarde primeraka
sirom sveta (prodavaniji su jedino Biblija i Sekspirova dela)

• najprevodjeniji je autor svih vremena

• od 1952. godine kada je prvi put postavljen u Londonu, komad Misolovka je najduze neprekidno igran pozorisni komad.

POTRAZITE OVE I OSTALE VESTI OPSIRNIJE
NA NASOJ STRANICI NOVOSTI

ove i ostale naslove koji ce se naci u prodaji narucite preko web site-a www.mladinska.rs

Vecina ovih naslova je prvi put objavljena na srpskom jeziku u izdanju Mladinske knjige

Potrazite na nasim stranicama i neke zabavne sadrzaje, pre svega WALLPAPERS (45) – ili poslusajte neku od muzickih tema… Mozete se jednostavno prikljucite nasoj Citaonici i zvanicno postanite jedan od clanova YU Fan Kluba ljubitelja knjiga Agate Kristi…

KO ĆE BITI HERCULE POIROT POSLE DAVIDA SUCHETA

pročitajte ceo tekst i ostavite vaš komentar

Beogradske dnevne novine „Politika“ su u svom Kulturnom dodatku od 16. decembra objavile tekst iz pera Gorana Stankovica pod naslovom „Poruke u digitalnim bocama“ baveci se nekim domacim web stranicama, a ponajvise stranicama o kanadskom muzicaru i piscu Leonardu Koenu i britanskoj spisateljici Agati Kristi (na kome se upravo sada nalazite). Radi se o zanimljivoj i pohvalnoj kritici u svakom slucaju gde su pomenuta dva web sajta izmedju ostalog istaknuta po svojoj informativnosti, detaljnosti i obimu, ali i po tome sto ovi sajtovi „zive od bezinteresne ljubavi i zanosa autora sajtova i od predanosti tudjem delu“ kao i napomena da je „zajednicka poruka ovih sajtova sve redja u danasnjem svetu egoizma i manipulacije“ Kompletan tekst cete procitati klikom na sliku.

AKCIJA TRAJE I DALJE

DOPUNIMO STRANICU ZAJEDNO

omoti koji su dodati uz vasu pomoc

naslovi knjiga ciji omoti jos uvek nedostaju

Zahvaljujem Suzani, Sladji, Misi, Kseniji, Marijani, Srdjanu, Maji,
Nini, Banetu, Miki, Alcesti, Jovani, Dejanu i… izvinjavam se ako sam zaboravila nekoga…
od svih vas koji ste mi proteklih godina slali omote izdanja koje posedujete…

Molim Vas
da ako imate neko od izdanja sa naseg popisa koje nam nedostaje, da nam ga skenirate i posaljete na nas e-mail kako bismo dopunili sve stranice


autor stranice: Svetlana Andjelic; poslednja izmena: 01.juli 2012.god.

Pogledano 131 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.
%d bloggers like this: