Novi filmovi na HRT-u i RTS-u

h_206

Nakon dva filma najnovijeg ciklusa Agatha Christie’s Poirot: Tajanstveni satovi (The Clocks) iTragedija u tri cina (Three Act Tragedy) koji su prikazani predhodnih nedelja, 10. i 17. oktobra na program HRT 1 stizu i – Hallowe’en Party i Murder on the Orient Express.

hrt_logoA.Christie: Poirot 12, serija
Naslov epizode: HALOWEEN PARTY
10. oktobar u 10.10. Epizoda: 3

Na maškarama na dan Svih svetih u Woodleigh Commonu, na koje je Ariadne Oliver pošla s prijateljicom Judith,djevojčica se pohvali da je bila svjedokom umorstva nekoliko godina ranije.

r_60movie2 Kasnije te veceri u knjiżnici pronadju mrtvu Joyce Reynolds, utopljenu u lavoru za igru ‘uhvati jabuku zubima’. Ispada da se bilo tko od gostiju mogao iskrasti u mraku tijekom igre i ubiti je. Na Ariadnin zahtjev, Hercule Poirot stigne u Woodleigh Common kako bi istrażio umorstvo. Iako svi smatraju da je Joyce voljela izmišljati, Poirot je uvjeren da u njezinoj prici ima istine. Raspita se o lokalnim tracevima i otkrije da je posljednjih godina u selu bilo nekoliko sumnjivih smrti kojima je Joyce mogla biti svjedokom. Ali dok Poirot spaja cinjenice, još jedno dijete pronadju mrtvo. Bi li krivotvoreni dodatak oporuci, nestala djevojka koja cuva djecu i tajna ljubav mogli biti kljuc za rješavanje zlocina?

Uloge: David Suchet (Hercule Poirot), Zoe Wanamaker (Ariadne Oliver), Deborah Findlay (Rowena Drake), Ameilia Bullmore, Julian Rhind-Tutt, Timothy West, Fenella Woolgar, Georgia King, Ian Hallard, Paola Dionisotti, Sophie Thompson, Paul Thornley
Redatelj: Charles Palmer, Producent: Karen Thrussell, Urednik: Ranka Horvat

hrt_logoA.Christie: Poirot 12, serija
Naslov epizode: UBOJSTVO U ORIENT EXPRESSU
(MURDER ON THE ORIENT EXPRESS)
17. oktobar u 10.10 Epizoda: 4

r_14movie16Posljednja epizoda 12 sezone serije Poirot ekranizacija je najpopularnijeg romana slavne Agathe Christie „Ubojstvo u Orient Expresssu“. Briljantni Davit Suchet u ulozi slavnog belgijskog detektiva Herculea Poirota, na celu je zvjezdane glumacke postave koja ukljucuje Dame Eileen Atkins (dobitnicu BAFTA-e za najbolju glumicu u Cranfordu), Barbaru Hershey (nominiranu za Oscara za Portret jedne dame, dobitnicu Emmyja za A Killing in a Small Town) i još niz vrlo poznatih glumackih imena.

Hercule Poirot u posjetu je Istanbulu, no zbog novog slucaja mora natrag u London. Njegov stari znanac Xavier Bouc (Serge Hazanavicius), direktor Orient Expressa, osigura mu kartu u posljednji cas. U eklekticnu lepezu putnika spada princeza Dragomiroff (Dame Eileen Atkins) i njezina nervozna sluškinja Hildegard Schmidt (Susanne Lothar), engleska guvernanta Mary Debenham (Jessica Chastain) i švedska misionarka Greta Ohlsson (Marie-Joshe Croze). Tijekom putovanja, Poirotu pristupi nemilosrdni americki poslovni covjek Samuel Ratchett (Toby Jones) i ponudi mu 10.000$ da ga cuva. Poirot odbije. Boji li se Ratchett Talijana Antonija Foscarellija (Joseph Mawle), engleskog pukovnika Johna Arbuthnotta (David Morrissey), nametljive Amerikanke gde Hubbard (Barbara Hershey) ili madarskog diplomata grofa Andrenyija (Stanley Weber) i njegove żene, grofice Andrenyi (Elena Satine)? Kad se Poirot iduce jutro probudi, shvati da je vlak zapeo u snijegu, a da je u njegovoj kabini mrtav Ratchett.

Uz pomoc detektiva-amatera doktora Constantinea (Samuel West), Poirot istrażi poprište ubojstva i pronade mnoštvo tragova koji vode u suprotnim smjerovima. Ispita one koji su zadnji vidjeli Ratchetta żiva, no tada shvati tko je zapravo bio Samuel Ratchett. Svi dokazi naizgled upucuju na tajnovita ubojicu koji je ušao u vlak i sišao s njega, ali Poirot se ne da uvjeriti. Izoliran u snijegu i bez dodira s civilizacijom, Poirot donosi odluku koja ce mu zauvijek promijeniti żivot…

Adaptaciju potpisuje Stewart Harcourt (Gdica Marple Agathe Christie, Dracula), a producentica je Karen Thrussell (Gdica Marple Agathe Christie).

Epizodu je reżirao hvaljeni redatelj Philip Martin, koji je takoder reżirao TV dramu Hawking, nominiranu za televizijsku nagradu britanske akademije za najbolju pojedinacnu dramu; zadnji nastavak ITV-jeve drame Pod sumnjom: Zadnji cin, nominirane za BAFTA-u, kojom je osvojio nagradu Primetime Emmy za izvanrednu reżiju mini-serije, filma ili drame. Philip Martin bio je i glavni redatelj Wallandera, koji je osvojio BAFTA-u za najbolju dramsku seriju i zbog kojeg je još jedanput nominiran za Emmy.

Urednik: Ranka Horvat

logoNew-srRTS u oktobru nastavlja sa prikazivanjem preostala tri filma desete sezone. Prvi film koji ce biti na programu u subotu, 02. okt 2010, u 16:55 na Prvom programu RTS-a je film „Poaro: Posle sahrane“

Cuvena moc dedukcije Herkula Poaroa (Dejvid Sacet) ponovo ce biti veoma znacajna, posle sahrane Ricarda Abernetija, glave rastojenog Aberneti klana.

Naime, porodicni advokat Gilbert Entvisl (Robert Batrst) zamolice Poaroa da ispita ne samo Ricardovu smrt, vec i neobicno priznanje njegove mladje sestre Kore.

r_44movie4

Kora koja je, na iznenadenje svih, jedna od glavnih naslednika porodicnog bogatstva, na citanju Ricardovog testamenta, pred celom porodicom nije izdrżala i priznala je svima da misli da je Ricard ubijen.

Zato Poaro odlucuje da otputuje na drugi kraj zemlje i razgovara sa Korom. Medutim, samo dan posle sahrane, i ona je ubijena.

Re�ija: Moris Filips


logoNew-srU subotu, 16. oktobra 2010, u 16:50 gledacemo treci film ovoga serijala „Poaro: Karte na sto“

Poaro (Dejvid Sacet) ce se suociti sa intrigantnim izazovom pošto prihvati poziv u raskošan dom jednog od najbogatijih ljudi u Londonu.

Njegov egzoticni domacin Šaitana (Aleksandar Sidig), koga fasciniraju ubistva, pozvao je goste na kartaroško vece.

r_20movie6

Ali ova zabava ce se pretvoriti u istragu ubistva kada se ispostavi da je Šaitana mrtav.

Cetiri istražitelja koji su bili medu zvanicama, ukljucujuci i Poaroa, traże dokaze u kartama dok svaki na svoj nacin pokušava da sazna koji je gost pocinio ubistvo.

Režija: Sara Harding.


logoNew-srsubota, 23. okt 2010, 16:45
Poaro: Nasledstvo Kloudovih

U centru pažnje ove misterije je Rozalin (Eva Bristl), mlada żena koja po drugi put ostaje udovica, kada njen suprug Gordon Kloud pogine u eksploziji.

Rozalin je nasledila njegovo bogatstvo i ona i njen brat odbijaju da ga podele sa ostatkom Gordonove porodice.

r_38movie1

Medjutim, postoje govorkanja da je Rozalinin prvi suprug i dalje żiv, cime bi se mogao poništiti njen brak sa Gordonom.

Poaro (Dejvid Sacet) ce iza price o podeli bogatstva otkriti veliku zaveru.

Reżija: Endi Vilson

Pogledano 180 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: