Novi slučaj Herkula Poaroa u knjizi „Misterija tri četvrtine“

Novi slučaj Herkula Poaroa u knjizi „Misterija tri četvrtine“

Novi slučaj Herkula Poaroa u knjizi „Misterija tri četvrtine“ je jedini legitimni pisac nastavaka romana Agate Kristi. Pod okriljem Zadužbine Agate Kristi i pod naznačenim imenom slavne autorke, Sofi objavljuje krimiće u serijalu „Novi slučajevi Herkula Poaroa“ – i tako se ova našla pred čitaocima.

. . . 

„Misterija tri četvrtine“ je novi slučaj najslavnijeg detektiva na svetu Herkula Poaroa – novo tajanstveno koje mogu da reše samo male sive ćelije slavnog belgijskog detektiva. Poaro se vraća u đavolski pametnoj misteriji koja se odvija u Londonu tridesetih godina dvadesetog veka.

Vraćajući se jednog dana s ručka, ispred svoje kuće zatiče besnu ženu. Ona zahteva da joj Poaro objasni zašto joj je poslao pismo kojim je optužuje za Barnabasa Pandija, čoveka za koga nikad nije čula niti ga je upoznala.

Ni Poaro nikad nije čuo za Barnabasa Pandija niti je koga optužio za ubistvo. Uzrujan, ulazi u kuću gde saznaje da ga čeka posetilac – muškarac koji takođe tvrdi da je tog jutra dobio pismo u kojem ga Poaro optužuje za Barnabasa Pandija.

Poaro se pita koliko je još takvih pisama poslato u njegovo ime. Ko ih je poslao i zašto? Što je još važnije, ko je Barnabas Pandi, da li je mrtav, a ako je mrtav, da li je ubijen? I može li Poaro pronaći odgovore a da pritom ne ugrozi još neki život?

Sofi Hana (1971), britanska pesnikinja i prozna spisateljica, svetsku slavu je stekla svojim trilerima koji su prevedeni na 27 jezika. Višestruko je nagrađivana za svoj književni rad. Predavala je na koledžima u Kembridžu i Oksfordu. Zadužbina Agate Kristi odabrala je nju da napiše sledeći novi slučaj Herkula Poaroa i time joj ukazala izuzetnu čast. Živi sa suprugom i dvoje dece u Kembridžu.

 

 

Knjigu „Misterija tri četvrtine“ možete pronaći od četvrtka 25. aprila u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Izvor:  https://www.laguna.rs/laguna-bukmarker-novi-slucaj-herkula-poaroa-u-knjizi-misterija-tri-cetvrtine-unos-11950.html

Pogledano 237 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: