Obilježavanje 120. rođendana Agathe Christie

OBILJEZAVANJE 120. RODJENDANA
AGATHE U CIJELOME SVIJETU 2010. GODINE

Od Turske do Torquaya, od Japana do Brazila, u 2010. godini u cijelom se svijetu odaje pocast zivotu i djelu Agathe u povodu njezina 120. rodendana (15.9.1890.). Knjizevni festivali sirom svijeta okupit ce neke od najvecih poklonika Agathe Christie radi rasprava o njezinu djelu; izdavaci ce pripremiti nova izdanja nekih od njezinih najslavnijih kriminalistickih romana; knjizare ce priredjivati rodjendanske proslave, a izlagat ce se dosad nepoznati osobni predmeti.

Devedeset godina nakon sto je napisala prvi roman, i dalje je spisateljica najprodavanijih naslova svih vremena i dosad je prodala vise od dvije milijarde diljem svijeta. 2010. godina takodjer je 80. obljetnica prvog pojavljivanja gospodjice Marple u tisku i 90. obljetnica Christiena belgijskog detektiva Herculea Poirota. Svake godine proda se vise od cetiri milijuna knjiga, strip-romana, audio-knjiga, DVD-a, igara i suvenira, sto znaci da se u svijetu svake sekunde proda nesto od Agathe Christie.

Osim XII. sezone serije o slavnom detektivu Herculu Poirotu, Hrvatska televezija do kraja godine prikazat ce i ekranizacije cetiriju novih prica u V. sezoni britanske serije Miss Marple.

Pogledano 102 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: