Od danas u prodaji – „Gospodja Makginti je mrtva“

Nakon romana „Poneseni plimom“ koji se u izdanju Lagune pojavio u martu, već u maju stigao nam je novi naslov – „Gospodja Makginti je mrtva“ (Mrs. McGinty’s Dead) u kome ponovo glavnu ulogu ima Herkul Poaro.

Gospođa Makginti je ubijena surovim udarcem u potiljak. Sumnja odmah pada na njenog ćutljivog stanara, Džejmsa Bentlija, na čijoj su odeći nađeni tragovi žrtvine krvi i kose. Pa ipak, nešto se ne slaže: Bentli jednostavno ne deluje kao ubica!

Da li se odgovor možda krije u članku isečenom iz novina dva dana pre ubistva? Ubica je još uvek na slobodi, a će morati da požuri da ga razotkrije…

je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspir premašuju ukupni tiraž njenih dela. Prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika. Kraljica krimića Agata Kristi, opštepriznata gospodarica napetosti, tvorac nepobedivog njuškala gospođice Marpl, brižljivog i temeljnog belgijskog detektiva Herkula Poaroa i brojnih drugih nezaboravnih likova, donosi svoje celokupno puno domišljatih zapleta, tajni zaključanih soba i zapanjujućih zagonetki u Lagunu.

Laguna je objavila slučajeve Herkula Poaroa: „Tragedija u tri čina“, „Tajanstveni događaji u Stajlsu“, „Lord Edžver je mrtav“, „Smrt u oblacima“, „Sastanak sa smrću“, „Karte na sto“, „Tužni čempres“, „Zlo pod suncem“, „ u Orijent ekspresu“, „Poneseni plimom“ i „Gospođa Makginti je mrtva“; tajanstvene slučajeve gospođice Marpl: „Ubistvo u parohijskom dvoru“, „Jednim prstom“, „Leš u biblioteci“ i „Ruka brža od oka“; i jedan slučaj koji rešava pukovnik Rejs: „Iskričavi cijanid“.

Knjigu „Gospođa Makginti je mrtva“ možete pronaći od 31. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

KUPITE DIREKTNO OD IZDAVAČA

Izvor: https://www.laguna.rs/n3754_knjiga_gospodja_makginti_je_mrtva_laguna.html

Pogledano 307 puta, 1 pregleda danas
Oznake za ovaj tekst još uvek nisu postavljene.

Agatha Christie EX-YU Fan Page

Svetlana Anđelić, pokrenula i održava sajt Agate Kristi za Ex-Yu područje od 01. oktobra 2003. godine

2 komentara na “Od danas u prodaji – „Gospodja Makginti je mrtva“

  1. Imam ovu knjigu odavno. Žao mi je što Agatu svi svrstavau samo u bestseler pisce i rade samo tzv dzepna izdanja. Iako imam sve njene knjige koje su izašle kod nas kada bi neko započeo kao Globus da izdaje lepe knjige sa tvrdim koricama u kožnom povezu ponovo bih ih sve kupila. Ovako mi je bzvz. Trista izdavača a niko da završi i izda ceo opus. Sve nešto na parčiće.

  2. Ovu knjigu sam čitala čini mi se medju prvima. Meni su Poaro i Arijadna odličan tandem i daju pravu meru humora likovima a i nesvesno se dopunjuju sa idejama. Felicity sam u stvari jako zavolela preko serija sa Suchetom ali ona se čini mi se pojavljuje manje od Arijadne u romanima.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

%d bloggers like this: